Hírek, információk



Edzői értékelés: Liptószentmiklós-KFC

Liptószentmiklós-KFC 1:1

2021-03-06 21:11:53Liptószentmiklós ellen folytattuk a bajnoki szereplésünket. A tabella második helyén álló alakulat a nyári találkozónk során mindhárom pontot magával vitte, volt hát miért törlesztenünk. A mérkőzés elején talán túl nagy tisztelettel és megilletődöttséggel álltunk fel, így 20 perc után a liptóiak több helyzetük után egygólos előnybe kerültek. Lehet, hogy ez a pofon kellett, hogy felébredjünk, mivel fokozatosan átvettük az irányítást, amely egy megérdemelt egyenlítő találathoz vezetett. A találkozó előtt sokan aláírtuk volna a döntetlent, de az egész mérkőzést nézve maradhatott némi keserű szájíz szurkolóinkban. A mérkőzést Németh Szilárd így értékelte:

Hogyan készültünk a meccsre, mi volt a kívánt játékstílus? A Poprád elleni meccshez képest több változás volt a kezdőcsapatban - Szőcs ismét kezdett a védelemben, Šimko Krela helyére tolódott fel, Pastorek helyén pedig Nguidjol kezdett.

Kicsit változott a felállás, Šimko jött a 6-os pozíciójába megerősíteni a védelmet, mert a Liptószentmiklós egy jól kombináló csapat. Mivel hátul gyakran hatan szoktak játszani, adogatni, ezért két csatárral (Tóth, Matić) és három középpályással (Nguidjol, Domonkos és Szetei) aktív védekezéssel zavarni akartuk a játéknyitásukat. Mindenkire szükség van, valaki többet, valaki kevesebbet játszik, az ellenfél stílusa alapján dől el - valamelyik csapat támad, valamelyik védekezik, mindig a legjobb 11-et küldöm a pályára. Sidibe megsérült egy edzésen, pénteken már edzett, de nem volt 100%, Abrahám remélhetőleg a jövő héten már visszatérhet közénk.

Hogyan látta az első félidőt? Az elején nagyon nekünk estek a liptóiak.

Kicsit elaludtuk az elejét, a hazaiak aktívan kezdtek, kapufát fejeltek, aztán megszerezték a vezetést, az első 25 percben jobban játszottak. Idővel sikerült helyzetbe kerülnünk, (Tóth) Gabi kapufát lőtt, aztán pedig letámadtunk és egy nagy ziccerből rontott, de talán ez is segített ahhoz, hogy változzon a játék, ez kellhetett, hogy elkezdjünk hinni magunkban, véleményem szerint a Liptószentmiklós ekkor egy kicsit megijedt.

Változtatott valamit a bekapott gól után?

Nem, a meccs elején respektáltuk az ellenfelet, de a gól után is folytattuk az elején megbeszélt taktikát. A 30. perctől kiegyenlítődött a meccs, fokozatosan átvettük az irányítást, a 2. félidőben merészebbek voltunk.

Változtatott-e valamit a félidőben?

Aktívabban léptünk fel, a Liptószentmiklós csak néha-néha jött fel. Kaptunk egy jogos 11-est, utána (Domonkos) Kristóf kapufát lőtt, Šimkonak szögletből akadt helyzete, Krelának két ziccere is akadt.

Elégedett az eredménnyel, vagy a játék alapján több pontot is szerezhettünk volna?

A helyzetek alapján többet érdemeltünk.