Hírek, információk



Továbbjutás a szlovák kupa 4. fordulójában

Somorja-KFC 1:4

2021-03-24 21:48:13A bajnoki szünet után a Slovnaft Cuppal folytatódott a menetrendünk. A rövid szünet talán még jót is tett a csapatunknak, hiszen szolid teljesítmény után háromgólos győzelemmel búcsuztattuk Somorja csapatát. A második félidőben bekapott gól ellenére sem esett össze a csapat, sőt mintha nagyobb erőre kapcsoltunk volna, gyorsan eloszlattunk minden kétséget a továbbjutásról. Külön öröm, hogy a csapat mélyebb rotáción esett át (visszatért Doktorík Dávid, Lukáš Leckéši ismét kezdett és több fontos védéssel tartotta a csapatban a lelket, Viktor Parma első felnőtt mérkőzését játszotta nálunk, az U19-es csapattag Druga pedig a kispadról szállt be, Špak a Puhó elleni keserédes bemutatkozása után a győzelemnek is a részese lehetett ma, sőt kapura tartó fejesét a gólvonalról tisztázták), ám így is sikerült nagy arányú győzelmet aratnunk. Németh Szilárd így értékelte a csallóközi rangadót:


Az első félidő akciódús volt, talán mintha az ellenfél akart volna dominálni, azonban ezúttal nem kellett a második félidőig várni ahhoz, hogy lendületbe kerüljünk, az elejétől kedzve bátornak tűnt a játékunk. A taktika része volt?

Az elején jobbak voltak kicsit, aztán kiegyenlítődött a játék. Először játszottunk ebben a felállásban, többen is lehetőséget kaptak, ez is összefügg. A kombinációk nem jöttek ki, nem lehet mindent előre begyakorolni, de a játékosaim odatettek mindent, elégedettek vagyunk. Mindenre fel kell készülnünk, nem lehet mindig az elején eldönteni a mérkőzést, nem mindig valósítható meg az, amit szeretnénk, ma az effektivitásunk döntött.

Hosszú idő után sikerült akciógólt szereznünk, rögtön négyet. Többet gyakoroltuk a nyílt játékból való támadást az elmúlt időben?
Inkább a két tizenhatos közti játékot gyakoroltuk, hogyan támadjunk és zárjunk vissza vissza. Valamikor be lehet mindent vakon lőni, máskor viszont nem, remélem, a jövőben is kihasználjuk helyzeteinket.

Több bemutatkozót és visszatérőt köszönthettünk a csapatban. Hogyan láttad a teljesítményüket?
Mindenkire szükség van, most jött el az idejük, elégedettek vagyunk velük. Viktoron látszott, hogy kiesett hosszabb időre, mivel Marcelházán nem lehetett edzésben, nincs még 90 perc szintjén. Boris jól állt be, Luki is megállta a helyét. Špaknak Puhó ellen nem jött ki, de akkor az egész csapatnak nem jött ki. Semmi problémát nem látunk.

Mik a további kilátások a kupában?
Bajnokságban a bentmaradás a cél, ami még mindig ott van előttünk. A kupa extra dolog, örülök, hogy sikerült továbbjutnunk, az 1-2. ligából csak topcsapatok várhatnak ránk.