Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Somorja

2021-04-13 21:59:00A II. liga 24. fordulójában a csallóközi rivális Somorjai TK-t fogadtuk. Az előző két tétmérkőzést mi nyertük, azonban ellenfelünk jobb formában érkezett a mérkőzésre. Két ellentétes félidőt láthattunk, a helyzetek számát tekintve igazságos döntetlen születhetett volna, azonban egy (valószinűleg tévesen megítélt) büntető miatt a vendégek örülhettek a győzelemnek. Így értékelte a látottakat Németh Szilárd vezetőedző:

Hogyan látta a meccset? Miben volt a szombati mérkőzés más, mint a nemrég megvívott kupameccs?

Főleg fejben volt különbség. Szerdától arról beszéltünk, hogy a helyén legyen a koncentrációnk, meglegyen a kellő akarat. Tudtuk, hogy sokat kell futnunk és hogy nem szabad belealudnunk a mérkőzésbe, mert van egy célunk, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán. Sajnos ez az üzenet nem jutott el eléggé a fejekbe, ez egy kicsit csalódás. Taktikailag az első félidőben mintha domináltunk volna, Somorja veszélyesebb volt a bal felén, a második félidő első negyedórájában le akartunk támadni az ellenfelet, de ez a félidőben maradt. Az első góllal a 6. percben vezetést szerezhettünk volna, de les révén érvénytelenítették, ezután mintha megakadt volna a mozgásunk.

Mennyire változtatta meg a taktikánkat a félidő előtt bekapott gól?

Mindig fontos, hogy a szünet előtt ne kapjunk gólt. A rövidsaroknál tisztázni kellett volna, de a játékos is tisztán fejelhetett, egyéni hibák előzték meg a gólt. Minden játékosnak figyelnie kellett volna, nem szabad megengednünk ilyen hibákat.

Goran sérülése mennyire súlyos?

Izomsérülést szenvedett, még meglátjuk, mennyire komoly.

Hogyan látta a bekapott büntetőt? Beszéltek róla Szőcs Lacival?

Beszéltünk róla Lacival, én is megnéztem 10-15-ször. Látni lehetett, hogy Laci más irányba rúgta el a labdát, szerintem nem volt büntető, de nem emiatt vesztettünk. Minden játékosnak tudnia kell, hogy miért játszik, minden játékosnak a jövőjéért kell edzenie és játszania.


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - FC ŠTK 1914 Šamorin 1:3