Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Tőketerebes

2021-04-19 21:37:41A II. liga 25. fordulójában egy újabb alsóházi riválissal, Tőketerebes csapatával mérkőztünk meg. A főleg a hazai mérkőzéseinek eredményeire építkező zempléniek komoly munkára kényszerítették csapatunkat. Az első félidőben kétszer is a kapufát találtuk el, a második félidő elején pedig hidegzuhanyként ért minket a vendégek vezető találata. A folytatásban azonban két szögletből megfordítottuk a mérkőzés eredményét: Szetei Filip egy távoli szépségdíjas kapáslövésből egyenlített, Tóth Gábor felhőfejesével pedig a győztes találatot is bevittük. A későbbiekben mindkét fél eltalálta a kapufát, azonban az állás már nem változott, megérdemelt eredmény született. Így értékelte Németh Szilárd vezetőedző a látottakat:

Mi volt a véleménye a mérkőzésről? Miben voltunk jobbak?

Ha összegeznem kellene, szerintem mindenben jobbak voltunk. Sajnos nem döntöttük el a mérkőzést az első tizenöt percben, (Pastorek) Joci eltalálta a felsőkapufát, Paťo Abrahámnak volt egy tiszta helyzetje, (Tóth) Gabi berúghatta volna a ziccert. Az ilyeneket be kell rúgnunk és akkor könnyebb lett volna a mérkőzés. Pont ez az, ami idegesít, ezt gyakoroljuk szerdától és nem tudunk gólt rúgni.

Mi volt a reakció a kispadról a bekapott gól után?

Mindenki számára sokk volt, a semmiből jött, megint nem figyeltünk oda, elaludtunk az öltözőben, aztán láttunk egy jó reakciót a csapattól és szerintem megérdemelten megfordítottuk a mérkőzést.

Ismét két szögletből szereztük a két gólunkat, különösebb hangsúlyt fektetünk a pontrúgásokra, vagy csak így jött ki?

Csak így jött ki. Szetei gólját megbeszéltük a félidőben, hogy szögletekkor sok az üres terület, amit be kellene játszani, ezt már a félidő elején meg kellett volna tennünk, de lehet így volt megírva, hogy a második alkalommal ez így bemenjen. Feldobott minket a gól, ők elaludtak a második szögletnél, de mindegy, hogy miből szerzünk gólt, fontos, hogy jól reagált a csapat és megfordította a mérkőzést.


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - Slavoj Trebišov 2:1