Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Slovan B

2021-05-02 22:41:13A II. liga 27. fordulójában a kiesés ellen az utolsó fűszálba kapaszkodó Slovan B csapatát fogadtuk. Az húszéves átlagéletkorral fellépő kék-fehérek kemény diónak bizonyultak, az első félidőben megszerezték a vezetést, melyet a félidőig Christian fejesgólja, illetve büntetője után sikerült megfordítanunk. A második félidőben a vendégek egy büntető révén kiegyenlítettek, több veszélyes helyzetet is kialakítottak, nekünk pedig nem sikerült gólra váltani ziccereinket, egészen Patrik Abrahám első KFC góljáig. A hajrában végleg lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban büntetőt hibáztunk. Az eredménnyel bebiztosítottuk jövőévi részvételünket a II. ligában, az ellenfél viszont már biztosan a kiesők között végez. Hogyan látta volt csapata ellen a mérkőzést vezetőedzőnk, Németh Szilárd?

Ismét 4-4-2-vel álltunk fel, Nguidjol és Pastorek tükörszélsőként kezdtek. Viszont mikor hátulról építkeztünk, úgy tűnt mintha hét csatárral játszottunk volna, annyira feltolódott mindenki az ellenfél védővonalába. Mi volt a taktikai elgondolás?

Tudtuk, hogy a Slovan taktikailag a védekezésben összehúzza a pályát, így a két széle szabad marad, ezért feltoltuk Miki Popovićot és Paťo Šurnovskýt. Szerettünk volna a széleken a támadásba lendülni, beadásokkal Tóth Gabira és Paťo Abrahámra játszani a tizenhatosba akik jó fejelők, mellettük pedig Pastorek Joci és Chris Nguidjol felfutó lesz, sajnos nem tudott Mikihez és Šurnohoz elégszer eljutni a labda.

A mérkőzést mintha idegesen kezdtük volna, felesleges labdavesztések, pontatlanságok jellemezték a játékunkat, nagyon kellett Nguidol duplája a félidőig, hogy lenyugodjunk. Hogyan látta a csapatkohéziót?

Egész meccsen sok hiányzott játékból, az elején rossz passzal kezdtünk, ami aztán folytatódott, pedig úgy volt megbeszélve, hogy az első labda mindig felmegy. Vannak ilyen meccsek, amikor nem megy a csapatszellem, hanem küzdéssel kell megnyerni a meccset, ez benne a pozitívum.

A második félidőben ahelyett, hogy megtoldottuk volna előnyünket, az ellenfél egy szigorú büntető után kiegyenlített. Mi lehetett a gond, hogy nem sikerült nyugodtan lehozni a második félidőt?

A tizenegyes szerintem sem volt jogos, de ez van, befújták. Hiányzott a koncentráció, azt hittük, hogy könnyen nyerünk, pedig mondtam, hogy nem lesz egyszerű, Chrisnek az első félidőben volt egy fejese, amit a kapus nagy bravúrral védett, volt Gabinak is tuti helyzete, volt egy gólunk szöglet után, amit nem értettem, miért fújtak le szabálytalanság miatt.

Kihagytunk egy büntetőt is, amivel lezárhattuk volna a meccset. Meg volt beszélve előre, hogy ki fogja lőni?

Ha Kubo Krela és Domonkos Kristóf pályán vannak, akkor ők az elvégzők. Sidibe elkapta a labdát, pedig Kubo mondta neki, hogy ő van kijelölve, vissza kell néznünk, mi történt.

Győzelmünkkel három fordulóval a szezon vége előtt matematikailag is bebiztosítottuk a bentmaradásunkat, ez az őszi eredményeinkhez képest hatalmas előrelépés. Miután a csapat elérte a tavaszra kitűzött elsődleges célt, mire fogunk összpontosítani a hátra lévő három fordulóban?

Minden mérkőzés fontos, mivel a klubot reprezentáljuk. Nehéz mérkőzések várnak ránk, Máriatölgyes a kiesés ellen küzd, otthon fogadjuk a feljutásra hajtó Besztercebányát, akivel a kupában már találkoztunk, de Szakolcán is nehéz lesz. Remélem, nem fogunk visszaesni, szép dolog lenne megtartani a 6-7. helyet, de mindenki saját magáért is fog játszani.


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - ŠK Slovan Bratislava B 3:2