Hírek, információk



Egyre sikeresebb a Komáromi FC női csapata, tavasszal a bajnoki cím megszerzése a cél

2023-01-06 13:00:132017 őszén indult útjára a Komáromi FC női labdarúgó csapata, mely az évek során többször változott, mostanra pedig olyan egységgé állt össze, mely sikert sikerre halmozva a II. liga tabellájának élére repítette a hölgyeket. Nyilván nem egyszerű egyszerre dolgozó, tanuló nőnek és focistának is lenni, ahogy egy női csapatot edzeni sem lehet ugyanolyan, mintha serdülő fiúkkal, vagy felnőtt férfiakkal foglalkozna az ember. A KFC női csapatának edzőjét, Nagy Jenőt és csapatkapitányát, Németh Vivient kérdeztük az eddig megtett útról és a jövőbeni tervekről.


Női csapatunk a 2022/2023 szezont azzal a céllal kezdte el, hogy a táblázatban az első három helyen végezzen. Ez nekünk sikerült is, hisz a szezon felében a II. ligában két pont előnnyel állunk az élen. Csapatunk az első helyen áll 27 pontal 65:5-ös gólaránnyal. A csapat teljesítményével meg vagyok elégedve. 10 mérkőzésből 9x győztesen kerültünk ki, e mögött nagyon sok munka van amit a lányok becsületesen végeztek, amiért dícséretet érdemelnek. A második liga szinvonalát emeli, hogy már több csapat is megjárta az első ligát. Úgy érzem, minden évben erősebb a bajnokság.

kezdte az idei év értékelést Nagy Jenő, aki a 2018/2019-es szezon óta vezeti a női csapatot Komáromban.

A játékoskeret éveken keresztül változott, de a mostani keret játékosai lassan már két éve együtt vannak és az a teljesítményükön is meglátszik.

folytatta a szakvezető, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen egy női csapatot vezetni.

A lányok edzőjének lenni óriási türelem kérdése és nagy kihívás, hiszen sokszor alapvető dolgokat kell velük átvenni, más mint a fiúknál akik már kiskoruktól fogva rúgják a labdát. Sok idő és gyakorlás kell, hogy megértsék a foci lényegét. A lányoknál látszik a fejlődés, mivel becsületesen dolgoznak az edzéseken. A mérkőzéseken próbálják magukból kihozni a maximumot, amiért nagy dícséret jár nekik, mivel sok időt és energiát szánnak rá a labdarúgásra.

értékelt Nagy Jenő, aki a játékoskerettel kapcsolatban elárulta, hogy vannak kiszemelt játékosok, akiket szeretnének kipróbálni.

A csapatunk egységes, a keretben jó a hangulat, kevés változás várható, de egy-két kiszemelt játékost ki szeretnénk próbálni barátságos mérkőzéseken és pár edzésen. A játékoskeretünk ügyes játékosokból áll, bízom benne, hogy becsületes hozzáállásukat az edzéseken és mérkőzéseken kamatoztatni fogják.

mondta az edző azzal, hogy alapvető céljuk továbbra is a bajnokságban való sikeres szereplés, valamint hogy a játékosok és az edzői stáb sok örömet szerezzen eredményeivel nem csak a klub vezetésének, hanem a szurkolóknak is.

Tavasszal nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, mivel a bajnokságban háromszor játszunk egymás ellen, úgy jött ki a sorsolás, hogy a második és harmadik helyezettel kétszer idegenben játszunk. Itt kellene fontos pontokat szerezni, hogy elérjük a célunkat.

folytatta a szakvezető, aki azt is elárulta, hogy a téli szünet után január 9-én kezdik meg a tavaszi szezonra való felkészülést a lányokkal.

Január végén a vezetőség jóvoltából négynapos edzőtáborban veszünk részt magyarországi Lipóton. A bajnokság kezdetéig több edzőmérkőzést is játszunk első és második ligás csapatok ellen - Petržalka, Tatabánya, Pápa, Slovan Bratislava, Ružomberok, Szombathelyi Haladás, Kelen SC Budapest, Dorog lesznek az ellenfelek

zárta Nagy Jenő.


A cél kristálytiszta, a szezon végén bajnoki címet szeretnénk ünnepelni!

Németh Vivien, a KFC női csapatának kapitánya 2018-ban, pár hónappal a bajnoki rajt előtt érkezett Komáromba az akkor újoncként induló csapathoz.

A 2017/2018-as szezon után a DAC-nál megszűnt a felnőtt női csapat, csak korosztályos csapatok, a WU15 és a WU19 maradt. Voltunk páran, akik már korban oda nem fértünk be. Ekkor döntöttünk úgy hárman, hogy Komáromban folytatjuk

nyilatkozta a Körképnek Németh Vivien, aki szerint a klub vezetése és a szakmai stáb mindent bebiztosít számukra Komáromban, amire szükség van.

A csapat fejlődése évről évre érzékelhető, keretünk is folyamatos változásokon ment keresztül, az idei szezonnak már abszolút bajnok esélyesként indultunk neki. Ennek ellenére nem könnyű, és hétről-hétre, meccsről-meccsre kell haladnunk. Az ősszel 10 mérkőzést játszottunk, 9 győzelem, 1 vereség. 63 gólt lőttünk és mindössze 5 gólt kaptunk. Két pontos előnnyel összesen 27 ponttal, őszi bajnokként zártunk.

értékelte az őszt Németh Vivien, aki szerint egyértelmű, hogy milyen céllal vágnak neki a tavaszi rajtnak.

A cél kristálytiszta, a szezon végén bajnoki címet szeretnénk ünnepelni! A feljutás lehetőségét az első ligába pedig még egy mérkőzés dönti el, amit a keleti és a nyugati csoport első helyezettjei játsznak egymás ellen.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen a hangulat az öltözőben, a csapatkapitány a következőképp fogalmazott:

Nagyon jó! Szívesen töltünk időt együtt az edzéseken és a mérkőzéseken kívül is. Kétségkívül most vagyunk a legerősebbek csapatilag is.

Mivel jellemzően a nők vezetik a háztartást, nevelik a gyerekeket a családon belül, felmerült bennünk a kérdés, hogy mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát, családot és minden egyebet a rendszeres edzésekkel, mérkőzésekkel.

Talán nem is azt a szót használnám, hogy megterhelő. Bárki bármilyen sport, hobbi mellett is dönt, az bizony lemondásokkal is jár. Minél komolyabb szinten csinálja valaki, természetesen annál többel. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy amatőr szinten ennyi időt, energiát fektetnek bele!

zárta Németh Vivien.

Körkép.sk/KPA