Hírek, információk



Egy ponttal tér haza Pozsonyligetfaluról a KFC

2023-04-07 16:17:25Kihagyott tizenegyes a hazaiak oldalán, nem megadott gól a komáromiaknak - 1:1-es döntetlent játszott, így egy ponttal tér haza Pozsonyligetfaluról a Komáromi FC.

Az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, mind a két csapat kidolgozott néhány helyzetet, de egyiket sem sikerült gólra váltani. Míg a KFC védelme precízen működött, a támadószekció a vártnál gyengébb volt, nem is csoda, hogy Radványi Miklós rögtön cserével indította a második félidőt.

Miroslav Antal helyére Mészáros András, Peter Štepanovský helyére pedig Tóth Gábor érkezett. Ezzel sikerült kissé felpörgetni a komáromiak játékát.

Az 50. percben Šimon Šmehyl faulja okán ítélt büntetőt a játékvezető. A pozsonyligetfalusiak Luka Modrica, Lukáš Gašparovič lövését, majd a kipattanóról visszaküldött lövést is magabiztosan védte Miloslav Bréda.

A 62. percben Boris Drugát váltotta Bayemi, csupán egy perccel később pedig Tóth Gábor révén megszerezte a KFC a vezetést. Nem tartott azonban sokáig az öröm, mivel a 67. percben Pozsonyligetfalu is gólt szerzett, Haris Harba volt a gólszerző.

A hajrában bár született egy komáromi gól, a játékvezető azt - nevetségesen - lesre hivatkozva érvénytelennek ítélte.

A találkozó után Radványi Miklós a következőképpen értékelte a mérkőzést:

"Kíváncsi vagyok arra a gólra, mert a játékosom állítja, hogy semmi esetre sem lehetett les. Kár, hogy hátrányba kerültünk, olyan gólt kaptunk, amilyet. Úgy gondolom, hogy közelebb voltunk a győzelemhez. Volt több helyzetünk, amiket nem használtunk ki. Azt gondolom, hogy a 16-oson belül hangsúlyosabbnak kell lennünk. Kint szereztünk pontot. Nem mondom, hogy száz százalékig elégedettek vagyunk, de pontot szereztünk, továbbra is harmadikok vagyunk, így hát legyen."

fogalmazott Radványi.

"Az első félidőben egyáltalán nem voltam elégedett a támadóinkkal, a védelem az rendben volt, de az offenzívában sivárak voltunk. Ezért is cseréltem rögtön a félidőben, jót is tett a játéknak, azt gondolom, hogy aztán jobbak voltunk."

zárta Radványi, aki már a szombati, Tőketerebes elleni bajnokira készül védenceivel.

A komáromiak tehát maradtak a tabella harmadik helyén, 11 ponttal lemaradva a listavezető Eperjes, és hat ponttal lemaradva a második helyen álló Kassa mögött.

A KFC legközelebb Tőketerebes ellen lép pályára április 8-án, majd 15-én hazai pályán fogadja Máriatölgyes csapatát.

Körkép.sk/KPA


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: FC Petržalka - KFC Komárno 1:1