Hírek, információk



Idei utolsó hazai bajnokijára készül a KFC, búcsúznak Salátától és a stadiontól is

2023-05-10 21:16:11Egy pontot szerzett a hétvégén a Komáromi FC férfi A-csapata Miava ellen, miután nem tudta megőrizni egygólos előnyét a hazai csapattal szemben. Saláta Kornél, aki a kapitányi karszalaggal lépett pályára, már a mérkőzés elején lesérült, majd nem sokkal később klubcsapata bejelentette, hogy a tapasztalt védő végleg visszavonul az aktív játékosi pályától.

Saláta Kornél 2019-ben érkezett Komáromba, ahol rögtön a csapat alapembere lett. A lilákkal töltött évek során egyre jobb eredményeket ért el a csapat a szlovák országos másodosztályban, jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, amivel klubtörténeti siker küszöbén állnak.

A 38 éves szlovák válogatott védővel kapcsolatban többször is elhangzott, hogy tapasztalata miatt van rá szükség a KFC-nél, hogy ott segítsen kinevelni a hátvédsor következő generációját. Információink szerint Saláta már Miroslav Karhan szárnyai alatt megkezdte az edzőképzést és a komáromiak vélhetően ilyen pozícióban számítanak rá a későbbiekben.

A komáromi gárda és szurkolótábor tehát május 12-én, pénteken, a Récse elleni bajnoki során hivatalosan is elbúcsúzik Salátától, ahogy a Városi Stadiontól is, ugyanis megkezdődik annak felújítása.

A stadion ügye évek óta forró téma Komáromban. Először a városvezetéssel kellett megbirkózni, majd a bürokráciával, mostanra azonban minden akadály elhárult, minden feltételt sikerült teljesíteni, így a felvidéki magyarság egyik bástyája hozzá méltó infrastruktúrát kap a sport fejlesztésére és népszerűsítésére.

A KFC felnőtt csapatának "hazai" mérkőzéseit a felújítás ideje alatt Vágsellyére helyezik át, ami nem túl szurkolóbarát megoldás a távolság miatt, azonban a klubnak több kritériumnak is meg kellett felelnie ebben az ügyben.

Szintén új hír, hogy a napokban lezajlott a KFC tisztújító közgyűlése is, melynek döntése értelmében a következő négy évben is Baráth György marad a klub elnöke. Az alelnöki feladatokat Hajtman Zoltán látja majd el, az elnökségben pedig Hajabács Gábor, Kocsis István és Vladimír Svitok kaptak megbízást.

A KFC férfi A-csapata május 19-én, Vágbeszterce ellen zárja a szezont. Két fordulóval a bajnokság vége előtt 50 ponttal a harmadik, 9 ill. 10 ponttal lemaradva a második Eperjes és a listavezető Kassa mögött. A lilák immár biztosan bronzérmesek, miután 10 pont az előnyük a tabellán őket követő Miava előtt.

Körkép.sk/KPA