Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - MŠK Thermál Veľký Meder 1:3 (1:2)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 4. forduló
Dátum:2013-08-24, 17:00
Gólok:45. Szegedi Róbert - 36. min., 42. min., 58. min.
Sárgalapok:57. Németh Zsolt, 79. Szabó Marek, 83. Csonka Árpád, 88. Rapčan Tomáš
Összeállítás:1 - Kostoláni Peter,
3 - Rapčan Tomáš, 4 - Podlucký Michal, 6 - Szabó Marek, 8 - Németh Zsolt, 10 - Bottyán Attila,
7 - Nagy József, 16 - Szórád Csaba, 11 - Gonzáles Jozef, 15 - Németh Péter, 14 - Szegedi Róbert
Cserék:13 - Csonka Árpád - Németh Péter (62. perc), 9 - Uzola István - Szegedi Róbert (63. perc), 11 - Gelle Štefan - Gonzáles Jozef (80. perc)
Játékvezetők:Černek-Zifčák-Halíček-Košecký
Nézőszám:1200
Értékelés:A várt rangadó kellemes időben, sok néző előtt zajlott. Az első félidőben felváltva voltak fölényben a csapatok kevés helyzettel. A vendégek egy kiugratást váltottak gólra, és egy nagy hibából nem sokkal később növelte előnyét a megyeri csapat. A félidő végén azonban egy szép Szegedi góllal sikerült szépíteni a komáromi csapatnak, így nyílt maradt a mérkőzés. A második félidő elején volt egy-két lehetőség az egyenlítésre, de egy szabadrúgás után ismét a vendégek szereztek gólt, ezután már elfogyott a lendület a komáromi csapatból, bár Rapčan és Szórád is szépíthetett volna, de az eredmény már nem változott.
Delta:Az 1100 néző előtt játszott, aránylag jó színvonalú mérkőzésen a vendégek kezdtek jobban, de néhány perc után a hazaiak kiegyenlítették a játékot, és elkezdődött egy adok-kapok, mindkét oldalon helyzetekkel, báraz "ordító" jelző egyik esetben sem állná meg a helyét. Aztán két védelmi hibát követően - itt az "orbitális" jelző viszont indokolt - a vendég zöld-fehérek hét perc alatt kétszer is betaláltak, és érni kezdett a sikerük. Igaz, az első félidő utolsó percében Szegedi szépített, ami ugyan visszahozta játékba a lilákat, de a második félidőben minden másképp történt. Alig negyedórányi játék után Tuschel fejelt a hazai kapuba, ami teljesen kedvüket szegte a hazaiaknak, és bár próbálkoztak legalább szépíteni, a vendégek már pszichikai előnyt is élveztek, és éltek is a nagy lehetőséggel. Győzelmük megérdemelt.
Nitrianske Noviny:Po opatrnom úvode z oboch strán sa ako prví osmelili hostia, avšak potom mali viac z hry domáci. Tí si vytvorili aj šance, najmä Bottyánova strela v 12. min. volala po góle, ale Rusina bol pozorný. Konsolidovaní hostia čakali na svoju príležitosť, ktorá prišla po vyše polhodine hry. Rózsa unikol po pravej strane a prehodil vybehnuvšieho Kostolániho - 0:1. Fialovo-bielych inkasovaný gól šokoval a po šiestich minútach inkasovali ďalší úder. Obrana KFC nedokázala odvrátiť loptu do bezpečia, tej sa zmocnil Mészáros, prihral ju pred bránu a Ferenczi na dvakrát opäť rozjasal hosťujúcich fanúšikov. Komárňanov však vrátil do hry minútu pred polčasom Szegedi, ktorý elegantne zužitkoval perfektnú prihrávku Nagya. Prvé minúty druhého dejstva naznačovali, že by mohlo dôjsť k zvratu, ale nestalo sa tak. Trestný kop hostí z pravej strany našiel na päťke nekrytého Tuschela, ktorý hlavou zvýšil na 3:1 pre Veľký Meder. MŠK Thermál si s prehľadom víťazstvo udržal, keď domácich do výraznejšej šance nepustil.