Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - TJ Družstevník Veľké Ludince 2:1 (1:1)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 13. forduló
Dátum:2013-10-26, 14:00
Gólok:44. Szabó Marek, 81. Uzola István - 40. min.
Sárgalapok:43. Szórád Csaba, 90. Podlucký Michal
Összeállítás:1 - Kostoláni Peter,
3 - Rapčan Tomáš, 4 - Podlucký Michal, 6 - Szabó Marek, 8 - Németh Zsolt, 11 - Gonzáles Jozef,
7 - Nagy József, 16 - Szórád Csaba, 15 - Németh Péter, 13 - Csonka Árpád, 14 - Szegedi Róbert
Cserék:12 - Kóša Tamás - Szegedi Róbert (26. perc), 9 - Uzola István - Gonzáles Jozef (46. perc), 17 - Gelle Štefan - Csonka Árpád (89. perc)
Játékvezetők:Štrpková-Blaháč-Grolmus-Gádoši
Nézőszám:400
Értékelés:A mérkőzés elején a vendégek birtokolták többet a labdát, és a 10. percben egy nagy helyzetig is eljutottak. 20 perc elteltével már egyenlőek voltak az erőviszonyok, voltak komáromi helyzetek is, de a vendégek szereztek vezetést egy szerencsétlen öngóllal a 40. percben. Szerencsére a vendég vezetés 4 perc múlva eltűnt, Szórád szabadrúgását Szabó kotorta be a kapuba. A második játékrészben már a hazai csapat volt fölényben, de a játékvezető jóvoltából egy ideig nem lett belőle gól(Csonka buktatás a 16-oson belül, nem megadott gól les? miatt). Végül a 81. percben Szórád megpattanó lövése talált utat a kapuba, ezenkívül még kimaradt pár jó komáromi helyzet a végén, így a hazai győzelem összességében megérdemelt.
A teljes mérkőzés megtekinthető itt: http://kraliktv.com/index.php/hu/videok/sport/item/366-futball-regiobajnoksag-13-fordulo-kfc-nagyolved-2-1
Delta:A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és bár komoly helyzetekig nem jutottak el, mégis sok gondot okoztak a hazai védelemnek. Jó negyedóra után azonban kezdett kiegyenlítődni a játék, mi több, a listavezető egyre jobban kezdte bizonygatni helyezésének jogosságát. A 40. percben mégis a vendégek szereztek vezetést, amikor a csapatkapitány, Szórád Csaba, szerencsétlenül a saját kapujába fejelt. Ez szerencsére nem rázta meg különösebben a hazai csapatot, amely még az első félidő lefújása előtt egyenlített Szabó Marek szemfüles góljával. A második félidőben már nem volt kétséges melyik csapat is a jobb. A találkozó 57. percében egy meg nem adott szabályos gól borzolta fel a kedélyeket, de a lilák mentek előre, és egyik helyzetüket a másik követte. Igaz, két esetben Kostoláni kapus csodával határos módon mentette meg a csapatát a góltól, de ugyanez elmondható az egykori KFC-s kapusról, Benkó Daniról is, a vendégek kapujában. Minden a 82. percben dőlt el. Szórád nagy erejű lövésébe még Uzola ért bele, ami tulajdonképpen megtévesztette Benkót, így a labda a vendégek hálójában landolt.
Nitrianske Noviny:Domáci začali náporom, vytvorili si aj príležitosti, ale gól z nich nepadol aj vďaka brankárovi hostí Benkovi. Hostia sa postupne osmelili a päť minút pred prestávkou sa ujali vedenia „vlastencom“ domáceho kapitána Szóráda. Do kabín sa však nešlo za vedenia hostí, pretože v poslednej minúte úvodného dejstva vyrovnal hlavičkou po centri Szabó. Prvá polovica druhého dejstva priniesla vyrovnanú hru. Hostia potom prišli o oporu zadných radov Vargu, ktorý sa nepríjemne zranil. KFC pritlačil svojho súpera k jeho bráne a v 81. min. striedajúci Uzola tečovanou strelou z hranice pokutového územia zabezpečil pre lídra najtesnejšie víťazstvo. Záverečné tri šance Komárňanov už zmenu skóre nepriniesli.