Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - OTJ Palárikovo 2:2 (1:1)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 20. forduló
Dátum:2014-04-05, 15:30
Gólok:29. Adámik Jozef, 66. Németh Zsolt - 2. min., 89. min.
Sárgalapok:88. Kóša Tamás, 90. Szórád Csaba
Összeállítás:1 - Kostoláni Peter,
6 - Tóth Tamás, 4 - Podlucký Michal, 5 - Adámik Jozef, 8 - Németh Zsolt, 11 - Gonzáles Jozef,
7 - Nagy József, 23 - Szórád Csaba, 17 - Antunovič Goran, 12 - Kóša Tamás, 13 - Csonka Árpád
Cserék:3 - Rapčan Tomáš - Csonka Árpád (46. perc), 15 - Németh Péter - Gonzáles Jozef (69. perc), 9 - Uzola István - Antunovič Goran (82. perc)
Játékvezetők:Drobec-Blaháč-Grolmus-Gábor
Nézőszám:360
Értékelés:Rögtön az első támadásból vezetést szerzett a vendég csapat a 2. percben. A gól után nem sok minden történt a pályán, Kóša fejjel egyenlíthetett volna, de helyzete kimaradt. Az egyenlítés végülis Adámik nevéhez fűződik, majd utána Kóša szerezhette volna meg a vezetést. A vendégek előtt is adódtak helyzetek, több mint 10 szögletet rúghattak a mérkőzés folyamán. A 2. félidő első 15 percében a vendégek nyomás alatt tartották a csapatot, a következő gólt azonban Némth Zs. szerezte szabadrúgásból. Eztuán a gól után megváltozott a lilák játéka, sokkal könnyedébben ment a játék, voltak is helyzetek, de sajnos ezek kimaradtak. A végén egy 11-esből egyenlített a tótmegyeri csapat, így elvittek egy pontot.
Delta:Hazai oldalon többen is egészségügyi problémákkal küzdve vállalták a mérkőzést. Az ellenfél rögtön a második percben megszerezte a vezetést, és egy jó fél óráig uralta is a játékot. Később egy nagy bedobást követően egyenlített a hazai csapat. A gól nagyon felhozta a lilákat, hiszen rögtön még két 100%-os helyzetük volt, de Kóša nem koncentrált eléggé. A második félidőt megint a vendégcsapat kezdte jobban, de egy szabadrúgást követően mégis a KFC szerzett egy nagyon szép gólt. A mérkőzés vége előtt 1 perccel, egy szögletet követően, mindenki legnagyobb meglepetésére 11-est ítélt a játékvezető, melyet a Palárikovo be is lőtt, ezzel beállítva a végeredményt.
Nitrianske Noviny:Už v 2. min. regionálneho derby domáce publikum zmeravelo, keď pretiahnutý center z pravej strany našiel na vzdialenejšej žrdi Sedláka a „Mederania“ viedli. Na konci prvej štvrťhodinky mohol vyrovnať Kóša, ale v koncovke nebol dostatočne dôrazný. Fialovo-bieli sa dočkali v 29. min., keď dlhý aut brankár Balogh podbehol a stopér Adámik upratal loptu do siete. Záver polčasu, rovnako ako jeho úvod, patril hosťom, ale ďalší gól už do prestávky nepadol. Po obrátke boli opäť aktívnejší Palárikovčania, kým domáci hrozili najmä po rýchlych protiútokoch. Tých však bolo čoraz viac a po jednom z nich faulovala hosťujúca obrana v dobrej pozícii Kóšu. Po následnom trestnom kope sa lopta dostala k Zsoltovi Némethovi, ktorý asi z 20 m nechytateľne trafil do šibenice. Do konca zápasu zostávalo ešte viac ako 20 minút a Palárikovo vrhlo všetky sily do útoku. Už keď sa zdalo, že všetky body v derby zostanú doma, minútu pred koncom posúdil hlavný arbiter duelu zákrok domáceho hráča v pokutovom území na súpera ako nedovolený a z nariadeného pokutového kopu vyrovnal striedajúci Hrašna na konečných 2:2, pričom brankár Kostoláni si na jeho strelu z bieleho bodu siahol. Domáci po záverečnom hvizde ťažko znášali stratu dvoch bodov a pri odchode do šatní prepukli aj vášne.