Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:TJ Družstevník Topoľníky - KFC Komárno 0:1 (0:0)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 22. forduló
Dátum:2014-04-20, 16:00
Gólok:68. Adámik Jozef
Sárgalapok:18. Gonzáles Jozef, 44. Uzola István
Összeállítás:1 - Kostoláni Peter,
3 - Rapčan Tomáš, 4 - Podlucký Michal, 5 - Adámik Jozef, 8 - Németh Zsolt, 6 - Tóth Tamás,
17 - Antunovič Goran, 23 - Szórád Csaba, 10 - Molnár Peter, 12 - Kóša Tamás, 11 - Gonzáles Jozef
Cserék:9 - Uzola István - Kóša Tamás (26. perc), 13 - Csonka Árpád - Molnár Peter (60. perc), 15 - Németh Péter - Gonzáles Jozef (71. perc)
Játékvezetők:Santa-Paulovič-Štrbo-Kiss
Nézőszám:150
Értékelés:Támadólag lépett fel a komáromi csapat, az első percekben Kóša 2-szer és Tóth is megszerezhette volna a vezetést. A lendület folyamatosan alábbhagyott, bár Adámik fejjel és lábbal is gólt szerezhetett volna. A másik oldalon egyszer kerültek komolyabb helyzetbe, de gólt az sem hozott. A második játékrész is meddő komáromi fölénnyel kezdődött, a nyárasdiak át sem jöttek a vendég térfélre, de gól csak a 68. percben Adámik lövéséből született. Közvetlenül előtte Szórád lövése talált majdnem utat a kapuba, de a védők még menteni tudtak. A gól után Podlucký hagyott ki egy ordító helyzetet és Csonka találta el a kapufát egy szép egyéni alakiítás végén. Az utolsó 10 percben viszont feltámadtak a hazaiak, néhányszor el is jutottak a komáromi kapuhoz, de igazi helyzetjük nem volt. Az eddigi nyárasdi tapasztalatokkal ellentétben meglepően korrekt játékvezetés mellett sikerül megérdemelten begyűjteni a 3 pontot.
Delta:Gyurenka Istán, a lilák vezetőedzője értékelt: "Szinte végig mi irányítottuk a mérkőzést, mondhatni felborult a pálya. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de ezeket elpuskáztuk. Végül a második félidőben azért sikerült feltörni az ellenfél védelmét. Egy szöglet utáni szituációban Adámik juttatta a kapuba a labdát. A hazaiak 10 emberrel védekeztek, igazából nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Megérdemelten győztünk!"
Nitrianske Noviny:Prvý polčas priniesol medzišestnástkový futbal bez vážnejších šancí. Aktívnejší v zakončovaní boli síce hostia, ale ich strely prichádzali z diaľky a boli nepresné. Za zmienku stojí Adámikov pokus, ktorý v 26. min. po centri prudkou strelou vyskúšal Hýlla a následne po rohu Szóráda Rapčan z piatich metrov minul. Druhý polčas priniesol svižnejší futbal. V 67. min. sa po rohu k lopte dostal Szórád a prudkou prízemnou strelou to vyskúšal. Domáca obrana však jeho pokus odvrátila. Vzápätí sa situácia takmer identicky zopakovala, tentoraz ale zakončoval Adámik a jeho strela už v sieti skončila. Po góle oba tímy ožili. V 75. min. trafil žrď hosťujúci Csonka, v 82. min. mohol na druhej strane vyrovnať Mandák, ktorý prenikol až do šestnástky, po zemi však tesne minul komárňanskú bránu aj už prekonaného brankára (??). V 88. min. sa domáci ešte naposledy pokúsili vyrovnať, no Helészova strela letela nad bránu.