Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - ŠK LR CRYSTAL 3:0 (1:0)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 14. forduló
Dátum:2012-11-04, 13:30
Gólok:42. Mészáros Ádám, 49. Filipský Petr, 90. Bogyai Krisztián
Sárgalapok:35. Lelkes Mátyás
Összeállítás:1 - Mazáček Maroš,
12 - Musil Petr, 3 - Lelkes Mátyás, 16 - Szórád Csaba, 4 - Podlucký Michal, 7 - Nagy József,
8 - Filipský Petr, 15 - Wilson Speck Eugen, 11 - Antunovič Goran, 14 - Mészáros Ádám, 10 - Faragó Tamás
Cserék:6 - Bogyai Krisztián - Szórád Csaba (77. perc), 17 - Cong Peter - Filipský Petr (82. perc)
Játékvezetők:Santa-Vyskoč-Ábel-Mikušovič
Nézőszám:300
Értékelés:A mérkőzés eleje változatos volt, hol az egyik, hol a másik csapat kezében volt a kezdeményezés. Több helyzet is kialakult mindkét oldalon, a vendégek nagy helyzeténél Lelkes mentett nagyot, hazai részről főleg Szórád próbálkozott távolról. A gólra a 42. percig kellett várni, ekkor Mészáros kapott remek labdát, és szerezte meg a vezetést. A második játékrészben Filipský fejjel növelte kétgólosra az előnyt, de ennek ellnére nem volt sok helyzet. A vendég csapat kapitányát kiállította a játékvezető, innentől viszont meglepő módon pont a Led.Rovne csapata vette inkább át a kezdeményezést, de gólt nem sikerült rúgniuk. A végén még vezetett néhány tetszetős támadást a komáromi csapat, a hosszabításban pedig megszüeltett a 3. hazai gól, Faragó ívelte a labdát Bogyai fejére.
Delta:Élcsapatokhoz méltó mérkőzést vívott a két csapat. A találkozó első percétől rendesen egymásnak feszültek, és mindkét oldalon akadtak kecsegtető helyzetek is. Valamivel ugyan több hazai részről, de amint tehették, a fürge vendég csatárok is mentek előre nagy elánnal. Szórád távoli próbálkozásaira, Mészáros és Faragó helyzeteire Prekop és Martinka válaszoltak gyors ellentámadásokból. A szurkolók élvezték a mérkőzést, csak az a bizonyos "játék borsa", a gól hiányzott. Már-már úgy nézett ki, hogy az első félidőben nem is fog megszületni, de aztán... A találkozó 42. percében a villámgyors Mészáros váltotta gólra Antunovič beadását. A második félidőben alig négy percet játszottak a csapatok, amikor Mészáros, egy mérnökien pontos beívelésére Filipský érkezett óramű pontossággal a jobb kapufa mellé, és védhetetlenül fejelt a vendégek hálójába. A vendégek még ekkor sem adták fel, sőt, az első félidei sérülékenységük is hirtelen alábbhagyott. Aztán minden a 63. percben dőlt el, amikor a vendégek csapatkapitánya Lukšík, a kiállítás sorsára jutott. Érdekes módon, a hazaiak ezt a lehetőséget nem lovagolták meg, és egy rövid időre ugyan, de ellaposodott a játék. Az utolsó 15 percben, azonban már ismét minden a hazai forgatóköny szerint zajlott. Már a ráadás percei zajlottak, amikor Faragó beadását a csereként beállt Bogyai fejelte a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt. Azt viszont tárgyilagosan el kell simerni, hogy a nagyszerű focit produkáló vendégek nem voltak érettek egy ilyen arányú vereségre. Ellenben, a liláknak már nagyon kellett ez az önbizalomnövelő háromgólos győzelem. Mint minden mérkőzésen, most is kitettek magukért a KFC törzsszurkolói, a Gruppo Porcaccioni szurkolói csoport tagjai, akik fáradhatatlanul hajtották előre kedvenceiket.
Nitrianske Noviny:Šláger kola, v ktorom sa stretol tretí so štvrtým sľuboval vyrovnaný a dramatický zápas, z ktorého napokon bola jednoznačná záležitosť. V prvom polčase sa hral medzišestnástkový futbal. Domáci Mészáros mal síce v prvej minúte gólový šancu, ktorú však spálil. Dočkal sa až dve minúty pred prestávkou, keď do odkrytej brány dorazil nevydarenú strelu Antunoviča. Záblesky hostí boli síce nebezpečné, avšak gólom neskončili. Do druhého dejstva nastúpili domáci koncentrovane a po peknej akcii zvyšoval hlavou na 2:0 najnižší muž na ihrisku Filipský. Hostia sa potom uchyľovali k nešportovým prejavom, na čo doplatil ich kapitán Lukšík, ktorý dostal za rečnenie červenú. Domáci využili presilovku až v závere, keď hlavou trafil Bogyai.