Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - ŠK Blava Jaslovské Bohunice 4:0 (0:0)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 22. forduló
Dátum:2013-04-20, 16:00
Gólok:59. Gonzáles Jozef, 70. Szabó Marek, 74. Szabó Marek, 83. Csonka Árpád
Összeállítás:21 - Kosťukevič Andrej,
4 - Podlucký Michal, 5 - Kökényesi Attila, 8 - Németh Zsolt, 3 - Szabó Marek, 16 - Szórád Csaba,
7 - Nagy József, 11 - Gonzáles Jozef, 14 - Mészáros Ádám, 13 - Csonka Árpád, 9 - Uzola István
Cserék:10 - Bottyán Attila - Mészáros Ádám (20. perc), 6 - Kóša Tamás - Uzola István (34. perc), 17 - Cong Peter - Gonzáles Jozef (77. perc)
Játékvezetők:Kozolka-Štrba-Bojda-Kyselica
Nézőszám:400
Értékelés:Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen egy hónapot késett a KFC bemutatkozása hazai pályán. Az első félidőben nem sok említésre méltó történt, Nagy hagyott ki egy 11-est, illetve Mészárosnak és Szabónak volt 1-1 veszélyes helyzete. Sajnos már az első félidőben le kellett cserélni Mészárost és Uzolát is sérülés miatt. A második játékrész több eseményt hozott, Gonzáles szerzett fejessel gólt, majd Szabó két lövése talált utat a kapuba, majd a végén Csonka állítta be a végeredményt. Ezenkívül Kóša is szerezhetett volna gólokat, és az ellenfélnek igazán veszélyes helyzete már csak a mérkőzés vége felé volt, így a komáromi győzelem megérdemelt.
Delta:Visszafogott első félidő után a lilák nagyon rákapcsoltak, és akár több góllal is megterhelhették volna ellenfelük hálóját. Az első félidő 19. percében Nagy József büntetőt vétett, egy perccel később Mészáros volt kénytelen sérülés miatt elhagyni a pályát, majd amikor a 33. percben Uzola is követte, eléggé bizonytalannak látszott a KFC helyzete a szorosan védekező vendégek ellen. A második félidőben aztán egy egészen más csapat futott ki a pályára, szinte esélyt sem adva vendégeiknek. A lilák ilyen arányú győzelme is teljesen megérdemelt, és ami különösen figyelemre méltó, hogy a tavaszi idény eddigi négy mérkőzésén 12 pontot szereztek, gólarányuk pedig 10:0
Nitrianske Noviny:Domáci sa po troch víťazstvách vonku chceli predviesť v dobrom svetle aj svojim fanúšikom. Už celý prvý polčas mali prevahu, ktorú však zužitkovať nedokázali. Najväčšiu príležitosť na to mal v 19. min. Nagy, ale pokutový kop nepremenil. Druhý polčas sa začal dvoma tutovkami striedajúceho Kóšu, ale vytúžený prvý gól prišiel až v 57. min., keď Bottyánov center usmernil hlavou do siete Gonzáles. Hostia útočili ako aj v prvom dejstve iba sporadicky, ale nie príliš nebezpečne. Domácich prvý gól riadne nakopol a tak fialovo-bieli koncertovali až do konca. Troma ďalšími gólmi potvrdili svoj skvelý štart do jarných odviet.