Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - FC Horses Šúrovce 1:4 (0:3)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 24. forduló
Dátum:2013-05-04, 16:30
Gólok:48. Csonka Árpád - 15. min., 38. min., 41. min., 74. min.
Sárgalapok:40. Németh Zsolt, 57. Podlucký Michal
Összeállítás:21 - Kosťukevič Andrej,
4 - Podlucký Michal, 5 - Kökényesi Attila, 8 - Németh Zsolt, 3 - Szabó Marek, 16 - Szórád Csaba,
6 - Wilson Speck Eugen, 11 - Gonzáles Jozef, 14 - Mészáros Ádám, 13 - Csonka Árpád, 9 - Uzola István
Cserék:12 - Kóša Tamás - Wilson Speck Eugen (46. perc), 10 - Bottyán Attila - Csonka Árpád (78. perc), 17 - Cong Peter - Uzola István (81. perc)
Játékvezetők:Španka-Klabník-Blaháč-Panák
Nézőszám:450
Értékelés:A szerdai sima vereség után máris itt volt a lehetőség a javításra. A mérkőzés nem úgy indult, mint szerdán, az ellenfélnek nem volt sok helyzete, de azokat berúgta, ellenben a hazai csapat kihagyott néhány lehetőséget. A második gól könnyen elkerülhető lett volna, hiszen a védőknek lett volna lehetőségük tisztázni. A 3. gól büntetőből született, viszont hasonló szituációkból kettő is akadt a második félidőben, amikor a játékvezető nem fújt 11-est a hazaiak javára. A félidőben a vendég vezetés megérdemelt volt, de a reális talán 0:1 lett volna. A második játékrészben gyorsan sikerült szépíteni, és hosszú percekig nem tudott kijönni a szorításból a vendég csapat, de több komáromi gól már nem esett. A súriak 4. gólja végleg eldöntötte a találkozót. A két hazai mérkőzés egymás után továbbra sem hoz komáromi sikereket, hiszen ősszel mindössze 1 pont jött össze, tavaly tavasszal pedig a mostanihoz hasonlóan 0 pont. A két súlyos vereség viszont egy váratlan volt, hiszen a tavasz elején a csapat sorban 11 gól rúgott úgy, hogy közben egyet sem kapott, igaz, viszont utána sorban 7-et kapott úgy, hogy egyet sem rúgott... (utoljára a KFC hazai pályán 4 vagy annál több gólt 2007. június 10-én kapott /KFC-Palárikovo 1:5/)
Delta:Második nekifutásra sem sikerült a liláknak igazolniuk eddigi eredményeiket és helyezésüket a tabellán. Az első percekben ugyan nagy nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját, de aztán kiegyenlítődött a játék, a rutinos vendégek nagyon keményen büntették a hazaiak igencsak gyengén muzsikáló védelmét, és már az első félidőben döntésre vitték a dolgot. Igaz, harmadik góljukat egy szigorúan megítélt büntetőből szerezték, de ez sem lehet mentség a hazaiak kiábrándító játékára. A második félidőben felpörgött a hazai csapat, Csonka gólja némi reményt is adott egy tisztes eredményre, a játékvezető sem akart meglátni két szabálytalanságot a vendégek büntetőterületén belül, de mindent összevetve, ez semmit sem von le a listavezető megérdemelt győzelméből. A négy gólon kívül ugyanis még ugyanennyi ordító helyzetet is kihagytak, szemben a "két darab" hazai helyzettel. És ez bizony nagyon kevés a múlt szerdáig szép eredményeket produkáló liláktól.
Nitrianske Noviny:Prvých päť minút prinieslo prevahu domácich aj s príležitosťami, avšak gól padol na opačnej strane po štvrťhodine hry z hlavy Ľalíka. Vedenie pridalo hosťom na pohode, Komárňania naopak zostali zaskočení. Vedúci celok tabuľky prebral iniciatívu a do prestávky pridal ďalšie dva góly. Poriadna studená sprcha pre hráčov KFC, ktorí ale na druhý polčas vybehli ako pokropení živou vodou. Neubehli ani dve minúty z druhého dejstva a Csonka hlavou znížil. Naďalej sa hralo viac na polovici hostí, ale šance domácich sa rodili ťažko. Naopak hostia po rýchlej kontre spečatili svoje víťazstvo. Šláger kola teda veľa drámy nepriniesol. Líder bral presvedčivo všetky body.