Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:DAC Dunajská Streda B - KFC Komárno 0:1 (0:0)
Régióbajnokság-Nyugat (4. osztály), 19. forduló
Dátum:2012-04-01, 10:30
Gólok:81. Szórád Csaba
Összeállítás:18 - Rusina Peter,
2 - Musil Petr, 3 - Mészáros Ádám, 4 - Gonzáles Jozef, 5 - Lelkes Mátyás, 6 - Szórád Csaba,
7 - Podlucký Michal, 8 - Wilson Speck Eugen, 9 - Uzola István, 10 - Maron Cyril, 11 - Antunovič Goran
Cserék:13 - Kóša Tamás - Maron Cyril (41. perc), 15 - Kökényesi Attila - Lelkes Mátyás (57. perc), 14 - Nagy Jenő - Gonzáles Jozef (73. perc)
Játékvezetők:Černák-Kukan V.-Čaladík-Mikušovič
Nézőszám:150
Értékelés:A 150 kilátogató nézőnek legalább a fele komáromi volt, így elég otthonosan érezhette magát a csapat a pályán. Az első néhány pár percben csak tapogatózás folyt a pályán, utána viszont folyamatosan átvette az irányítást a komáromi csapat. Antunovičnak 2 kevésbé, Mészárosnak 1 nagy helyzete volt, de ezek kimaradtak. A hazaiak a kapura nem, viszont az ellenfél játékosainak testi épségére igen veszélyesek voltak, Maront le is kellett cserélni. A második félidőben Uzola és Mészáros szerezhette volna meg a vezetést, illetve Kóša lőtt 2-szer a kapu fölé/mellé. Az utolsó percekre beállt Nagy Jenő ismét majdnem eldöntötte a mérkőzést, de fejese csak a kapufán landolt. A 80. percben egy pontrúgás után Szórád kapott labdát a 16-os vonalán, tólt rajta egyet, és kilőtte a hosszú sarkot- 0:1. Ezután Kóša növelhette volna az előnyt, de ismét hibázott. A végén még Mészáros kapott egy nagy rúgást, de szerencsére megúszta sérülés nélkül, viszont a szabálytalankodó hazai piros lapot kapott jutalmul. A hazaiaknak egyetlen egy veszélyes helyzetük volt, így elmondható, hogy a KFC győzelme megérdemelt volt ezen az elég kemény, néha durva, de élvezetes találkozón.
Delta:Szinte végig a lilák irányították a játékot, bár helyenként nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak gyors adogatásaival. Ennek ellenére a mérkőzés folyamán 5 kecsegtető helyzetet is kidolgoztak, de gólt csak a találkozó 80. percében sikerült elérniük, amikor Musil jobboldali beadását a csapatkapitány Szórád vágta a hazaiak hálójába. Mindezt annak ellenére, hogy a találkozó 20. percétől sérülten játszott. A hazaiak egyébként sem bántak kesztyűs kézzel a vendégekkel, ami előbb Maront, majd Lelkest és Mészárost is kivonta a játékból. A komáromi szurkolók szinte hazai környezetet biztosítottak csapatuknak. Szombaton a tavaszi idény egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor Komáromban, amikor a listavezető pöstyénieket látják vendégül.
Nitrianske Noviny:Žitnoostrovské derby úrovňou nenadchlo. Domáci sa naďalej iba trápili, na jar ešte nedali gól. Jedinú slabú strelu na bránu vyslal aj teraz v 36. min. Kiss. Potom mali iba jedinú vypracovanú šancu až v 88. min., ale E. Varga z hranice šestnástky poslal loptu vysoko nad. Svetlým zjavom v mužstve bol brankár Gála, ktorý vyriešil množstvo ošemetných situácií. Výsledok je pre domácich lichotivý, lebo po úvodných minútach v prvom polčase ich hostia doslova zatlačili na vlastnú polovicu. V prvom polčase Gála kryl dve nebezpečné strely Antunoviča a Gonzálesa. Títo dvaja, Uzola, Mészáros a až do zranenia Maron predstavovali pre bránu neustále nebezpečenstvo. V druhom polčase v niektorých chvíľach urobili pred bránou vynikajúceho Gálu hotovú strelnicu. Sám mohol pridať najmenej tri góly striedajúci Kóša. Víťazný gól dal z hranice šestnástky kapitán Szórád, ktorý prestrelil spleť hráčov, ale ešte predtým v 78. min. hlavička Nagya sa odrazila od brvna. Boxerským žargónom povedané, oba tímy neboli v rovnakej hmotnostnej kategórii.