Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:ŠK Šurany - KFC Komárno 2:4 (1:2)
IV. liga, délkeleti csoport, 2. forduló
Dátum:2010-08-08, 17:00
Gólok:35. min., 58. min. - 6. Uzola István, 24. Nagy József, 85. Vígh László, 90. Nagy József
Sárgalapok:11. Nagy József, 68. Kosťukevič Vladimír
Összeállítás:1 - Bilkó Vilmos,
2 - Kürthy Róbert, 3 - Maťo Róbert, 4 - Nagy József, 5 - Bazinský Miroslav, 6 - Kökényesi Attila,
7 - Podlucký Michal, 8 - Kršteňanský Zdenko, 9 - Uzola István, 10 - Kosťukevič Vladimír, 11 - Skok Matej
Cserék:12 - Vígh László - Kosťukevič Vladimír (69. perc), 15 - Wilson Speck Eugen - Bazinský Miroslav (89. perc)
Játékvezetők:Pintér-Marinčák-Vajíček-Tvaroška
Nézőszám:350
Értékelés:Álomszerűen indult a találkozó, már a 6. percben vezetést szerzett a csapatnak Uzola egy jól eltalált lövéssel. A folytatás sem volt rossz, bár azért a hazaiak is eljutottak a kapunkig, de a Skok-Uzola-Nagy hármasnak köszönhetően már 2:0 volt az eredmény. Sőt, a 33. percben Uzola néhány méterről perdített fölé. A folytatásban egyre jobban magukhoz tértek a surányiak, és szépítettek is, a komáromi védelem nagyon kihagyott. A szünet után rögtön már 2:2 és 3:2 is lehetett volna a hazaiaknak, de helyzeteiket elügyetlenkedték vagy Bilkó kapus védett nagyot, de az 57. percben már ő is hiába hárított a lepattanó labdát a kapufa mellől egy hazai játékos bekotorta, 2:2. A másik oldalon Uzolának volt egy nagy lehetősége, a kapus mellett elrúgott labda a kapufáról jött ki. A komáromiak egyre jobban fáradtak, a hazaiak pedig egyre jobban nyomtak, volt is pár lehetőségük berúgni a győztes gólt. A mérkőzés hajrájában szinte semmiből Kürthy szerzett egy labdát a jobb szélen, Uzolához passzolt, majd Vígh kapta a labdát, aki kb. 11 méterről megszerezte a vezetést, 2:3. A gól sokkolta a surányiakat, és ezt már csak tetőzte Nagy József bombagólja 25 méterről. Összességében jó mérkőzés volt, megérdemelt győzelemmel.
Delta:Húszperces orkánt zúdítottak a lilák Nagysurányra és Nagy J. illetve Uzola góljaival már 2:0 arányban vezettek. Ekkor a csapat azonban "megelégedett" magával, és a hazaiak még a félidő vége előtt szépítettek. Sőt, a második félidő elején teljesen ledolgozták a hátrányukat, és bizony nem állt jól a vendégek szénája. A 75. percben aztán pályára lépett a kiváló középpályás Vígh, aki Dél-Komáromból igazolt a lila-fehérekhez, és minden másként kezdett működni. Uzola kapufája után Vígh már betalált, és újra a hazaiak kezében volt a "Fekete Péter". Egészen a találkozó 92. percéig, amikor Nagy Jóska úgy 25 méterről leadott lövése véget vetett a drámának. Pozitívum még, hogy sok komáromi szurkoló kísérte el és buzdította a csapatát. Szerdán jöhet a kupaellenfél, a III. ligás Nagyölved.
Nitrianske Noviny:Dve zranenia už v prvom dejstve pokazili Šuranom koncepciu. Hráčom Komárna sa darila streľba, po dvoch pokusoch bolo 0:2. Procházkovi sa do prestávky podarilo znížiť, po nej sa začínalo odznovu. Domáci v snahe zvíťaziť ovládli hru, svoje šance však nevyužili a prišiel trest. Hostia dvomi smrtiacimi brejkami rozhodli o majitelovi troch bodov.