Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:KFC Komárno - MŠK Hurbanovo 3:1 (2:0)
IV. liga, délkeleti csoport, 5. forduló
Dátum:2009-08-29, 17:00
Gólok:27. Kürthy Róbert, 32. Podlucký Michal, 58. Nagy Jenő - 69. min.
Összeállítás:1 - Kosťukevič Andrej,
4 - Mačanský Tamás, 6 - Kökényesi Attila, 3 - Lőrincz Lóránt, 5 - Wilson Speck Eugen, 7 - Podlucký Michal,
8 - Kršteňanský Zdenko, 10 - Gonzáles Jozef, 2 - Kürthy Róbert, 11 - Antunovič Goran, 9 - Nagy Jenő
Cserék:12 - Untermayer István - Podlucký Michal (77. perc), 14 - Kosťukevič Vladimír - Gonzáles Jozef (83. perc)
Játékvezetők:Laco-Miksa-Grolmus-Vrábel
Nézőszám:400
Értékelés:Az elején óvatosan kezdtek a csapatok, a vendégeknek volt egy jó távoli lövésük. Utána egy vitatható 11-est Nagy Jenci mellérúgott, de pár percre rá jött a gól. Közben beindult a gépezet, jobbnál-jobb helyzeteket dolgozott ki a KFC, de ezek kimaradtak. Második, már egyértelmű büntetőt Podlucký értékesített, így már 2:0 volt. A gyallaiak közben 10 főre fogyatkoztak, a kezdeményezés továbbra is a hazaiak kezében volt. A második félidő is így folytatódott, Nagy Jenő volt jó helyen, miután Antunovič ziccert hibázott. Ezután feltámadtak a gyallaiak és több helyzetet is kidolgoztak, egy be is ment, közben azért még a másik oldalon is akadtak nagy lehetőségek, de ezek mind kimaradtak. Összességében megérdemelt a hazai győzelem, sok (kihagyott) helyzet, és nagyszerű hangulat jellemezte a meccset, amiért köszönet a komáromi ultráknak.
Delta:...a rangadó első 15 percében egyfajta tapogatózás folyt a pályán... Az események azonban a 19. percben kezdtek felperegni. Antunovič tört be a vendégek büntetőterületére, védője elé került, aki hátulról meglökte... Nagy állt a labda mögé, de lövése elsüvített a jobb kapufa mellett. Ez azonban nem szegte kedvét a hazai csapatnak, és egyre nagyobb erővel támadta ellenfele kapuját. A 23. percben Gonzáles lövését hárította szerencsével a vendégek kapusa, majd Kosťukevič csak lábbal tudta hárítani Kósa lövését. A találkozó 27. perce hozta meg a találkozó első gólját. Bal oldalon Nagy bűvölte a labdát, majd pontos beadását Kürthy R. vágta védhetetlenül a bal sarokba. Négy perccel később a vendégek védelme Nagyot választotta el szabálytalanul a labdától, és a megítélt büntetőt Podlucký lőtte be magabiztosan. 2:0. Ekkor már a mezőnyfölényben játszó hazaiak további helyzeteket puskáztak el... A második félidőben is úgy nézett ki, hogy folytatódni fog a hazai fölény, hiszen a 49. percben Antunovič lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, a második hullámban érkező Nagy pedig higgadtan lőtt a kapu közepébe. A szurkolók hazai része örömmámorban úszott, hiszen nagyon jól játszott a csapata, de aztán a vendégekkezdték átvenni az irányítást... A 67. percben megszületett a vendégek egyetlen gólja. Egy beívelt labdára Gendiar ment a "felhők fölé", és az elalvó Kosťukevič kezei között a kapuba fejelt.... A hazai győzelem teljes mértékben megérdemelt, és felelősségteljesebb játékkal lehetett volna lényegesen nagyobb arányú is.
Nitrianske Noviny:Tradičné derby malo až nečakane jednoznačný priebeh. Nagy v 12.min. síce nedal penaltu, aj napriek tomu sa prví ako tešili domáci, keď po Antunovičov(?) center zužitkoval Kürthy. Zakrátko pridal druhý zásah Podlucký, po obrátke sa tešil aj Nagy po prihrávke aktívneho Antunoviča. Hostia hrozili nakopávanými loptami, jednu z nich pretavil do gólu Gendiar.