Komáromi Football Club


Mérkőzések


Mérkőzés:FC Okoličná na Ostrove - KFC Komárno 2:1 (1:0)
IV. liga, délkeleti csoport, 9. forduló
Dátum:2009-09-26, 15:30
Gólok:11. min., 86. min. - 47. Kršteňanský Zdenko
Sárgalapok:63. Kökényesi Attila, 71. Kosťukevič Vladimír
Összeállítás:1 - Kosťukevič Andrej,
2 - Untermayer István, 3 - Lőrincz Lóránt, 4 - Bazinský Miroslav, 5 - Wilson Speck Eugen, 6 - Kökényesi Attila,
7 - Antunovič Goran, 8 - Kršteňanský Zdenko, 9 - Nagy Jenő, 10 - Gonzáles Jozef, 11 - Boros Péter
Cserék:12 - Kosťukevič Vladimír - Antunovič Goran (13. perc), 13 - Kürthy László - Boros Péter (83. perc)
Játékvezetők:Lauko-Haršány-Frič-Benovič
Nézőszám:700
Értékelés:Bátran kezdtek a komáromiak, az elején volt is néhány veszélyes vendég helyzet, de a hazaiak szereztek vezetést, a továbbiakban mindkét oldalon adódtak helyzetek, de azért a találkozó színvonalacsak közepesnek nevezhető. A második félidőre egy még harciasabb KFC jött ki, akik az első 10 percben nagyszerűen fociztak, jött is az egyenlítés egy szép akció végén, sőt pár perccel később a gólpasszt adó Nagy Jenci találta el a kapufát, úgy hogy a labda lefelé pattant. Ezután Gonzálesnek volt még egy szép előretörése 3-4 embert cselezett le, de a 16-oson belül -a bíró szerint szabályosan- megállították. Ezután kiegyenlített lett a játék, és egy két kihagyott ekeli ziccer után meglett a 2. hazai gól. Igaz a hazaiaknak több helyzetük volt, de a csapat megérdemelt volna egy döntetlent, főleg annak tükrében, hogy javult a játék és a hozzáállást a Gúta elleni meccshez képest.
Delta:Eszményi időjárás, mintegy 700 néző, remek hangulat, és aránylag jó színvonalú rangadó. ... Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, sőt, az egész első félidőről elmondható, hogy a hazaiak többet birtokolták a labdát. A vendégek védelme azonban Lőrincz irányítása alatt remekül állta a sarat, igaz, néhány esetben a szerencse is melléjük szegődött. A 12. percben azonban nem találta ellenszerét Turza fejesének, és ezzel a hazaiak szereztek vezetést. 1:0. Mindez történt akkor, amikor a sérült Antunovičot a hazai kapu mögött ápolták. Már nem is tudta folytatni a játékot, és ez nagy hátrányt jelentett a liláknak. Ennek ellenére Gonzáles jooboldali beadása a kapufán csattant, majda kipattanó labdát szögletre vágták ki a hazai védők. Két hazai helyzet következett, majd Nagy találta magát szemben a hazai kapussal, de a játékvezetők les gyanánt érvénytelenítették igyekezetét. Nem volt les! A második félidőt nagy lendülettel kezdték a lilák, és érni látszott az egyenlítő gól. A 47. percben meg is érkezett, amikor Nagy remek beadását Kršteňanský pofozta a hálóba 1:1. A gól még nagyobb erőbedobásra késztette a vendégeket, és bizony hosszú percekre nagyon beszorították ellenfelüket a saját büntetőterületük elé. Az 50. percben Nagy óriási lövése a felső lécről pattant vissza, a vendégek gólt reklamáltak, de a játékvezető tovább engedte a játékot. Öt perccel később Faragó került jó helyzetbe, de az ötösről kapu mellé küldte a labdát. A mérkőzés legvitatottabb helyzete a 65. percben alakult ki, amikor a remekül játszó Gonzálest a hazai védelem szabálytalanul választotta el a labdától büntetőterületen belül. Mindenki meglepetésére, a játékvezető azonban szögletrúgást ítélt a lilák javára. Ritkaság a focipályákon, de a nézőtéren hangos nevetés tört ki, persze, a vendégeknek ez nem volt annyira nevetsé
Nitrianske Noviny:Okresné derby začalo lepšie pre domácich. V.10.min.vyrazil Kosťukevič Gőghov volej a na následný roh si pekne nabehol Turza. Hosťom vyšiel nástup do druhého polčasu, keď domáca obrana zabudla na Kršteňanského. Okoličná sa z vyrovnania dlho nevedela spamätať, no napokon ju "spasil" presnou strelou Yoshizava.