Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Podbrezová

2021-03-11 17:37:29A koronavírus miatt a 16. fordulóban elmaradt mérkőzésünk került pótlásra. A Zólyombrézó számított a mérkőzés esélyeséinek, mivel a "vasgyáriak" valamennyi 2021-es bajnokiukat megnyerték, ennek ellenére a mi teljesítményünk volt az acélosabb. A győzelmet Németh Szilárd értékelte:

A mérkőzésre ugyanazt a kezdő 11-et nevezte, mint a Liptószentmiklós ellen. Várhatóan ez lesz az alapfelállás a jövőben?

Nem, biztosan változni fog, több játékos vár a lehetőségre, jöhetnek eltiltások, sérülések. Tudtuk, hogy a Zólyombrézó egyszerű, gyors focit játszik, hosszú labdákkal a széleken, ezért ugyanolyan taktikával mentünk, mint a Liptószentmiklós ellen, azaz ne nyissuk ki meg a szélső hátvédek mögötti területeket. Az első félidőben a tizenhatosok közt zajlott a játék, talán jobban is kihasználhattuk volna az igéretes szabadrúgásainkat. A második félidőben jobban fociztunk, sikerült megtartani a labdát, megszerezni a vezetést, ami után volt még három lehetőségünk 5 percen belül (Domonkos) Kristóf és Chris Nguidjol révén, amelyeknek örülök, még úgy is, hogy nem végződtek góllal.

Ahogy a Liptószentmiklós ellen is, most is a második félidőtől játszottunk jobban.
Csak megbeszéltük, hogy hol lehetne labdát tartani, merre nyissunk, ami szerintem sikerült is, jobban kombináltunk. Jó ellenféllel játszottunk, akik jó fizikummal bírtak, nem volt könnyű helyzetbe kerülni.

Mindkét gólunk rögzített szituáció után született, de az egész mérkőzésen sok pontrúgást végeztünk el. A taktika része volt a szabadrúgások kiharcolása?
Nem, ez véletlen volt, de lehet a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk rá. 😊

Saláta Kornél első gólját szerezte a KFC-ben. Hogyan látod a szerepét a csapatban?
Mindenki tudja, hogy válogatott volt, külföldön játszott, sok tapasztalattal rendelkezik, részünkröl fontos az öltözőben és a pályán is, de még fontosabb, hogy csapatként működjünk.

Mi a helyzet Patrik Abrahámmal?
Hétfőn visszatért, a problémái után jól érzi magát, már a csapattal edz.