Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Púchov

2021-03-13 20:14:58A 20. forduló küzdelmeivel folytatódott a II. liga menetrendje. Csapatunk a COVID-betegség után két hét alatt negyedik mérkőzését játszotta, ami a csapat összetételén és a sajnos a játékunk képén is meglátszódott. Így értékelte Németh Szilárd a hazai kétgólos vereséget:

Hogyan összegezné a meccset?
Az első három meccshez képest hiányzott a küzdés, az akarat, a felelősség és a jó mozgás. Hét pontot szereztünk erős ellenfelek ellen, a játékosoknál elszállt az önbizalom, pedig arra készítettük őket, hogy minden meccs erős. Kaptunk egy pofont, remélem, mindenki újra két lábon lesz és elkezd dolgozni. Tudtuk, hogy defenzív stratégiával jönnek, így is indult az első öt-nyolc perc, aztán a saját felelőtlen játékunkkal felállítottuk az ellenfelet.

Miért volt annyi változtatás a kezdőcsapaton (Saláta, Matić, Nguidjol, Szetei) - taktikai okok álltak a háttérben?
Játék után mindenkinek megvan a véleménye, könnyű okosabbnak lenni. COVID-on mentünk át, nem volt egyszerű, kihagytunk két hét edzést. Nagy ellenfelek ellen játszottunk, Filip (Szetei) és Chris (Nguidjol) a szerdai meccs 75. percének környékén elkészültek az erejeikkel és cserét kértek, (Tóth) Gabi kisárgult, Goran (Matić) számára a három meccs már sok lehetett a kora miatt, ezért frissíteni akartunk. (Pastorek) Joci és Kubo (Krela) Poprád ellen jól játszottak, most azonban nem.

Szerepet játszottak az időjárási körülmények?
Igen, de a probléma inkább az volt, hogy nem tartottuk meg eléggé a labdát, nem előre, hanem hátra passzoltunk, a kapusig vittük hátra a labdát, Milo (Bréda) pedig aztán széllel szemben rugdosta fel a labdát.

Utóbbi három meccsen befejező csatáraink nem találták meg a góllövő cipőjüket. Miben látja az okát?
Nem sikerült gólt szereznünk, nem nagyon volt kapuralövésünk, szabadrúgásainkat rosszul végeztük el, 2-3 helyzetünk volt, amiket kihagytunk.

Patrik Abrahám visszatért elhúzódó betegségéből. Mennyi szerep juthat neki a jövőben?
A koronavírus elkapta Paťo tüdejét, óvatosan fogunk vele dolgozni. Ma úgy érezte, hogy 15-20 perc van benne, idő kell neki, hogy formába lendüljön.