Hírek, információk



Edzői értékelés: Ligetfalu-KFC

2021-04-26 20:34:00A II. liga tavaszi szakaszának utolsó harmada vette kezdetét a 26. fordulóval, csapatunkat a nagyszombati Spartak farmcsapataként is működő Pozsonyligetfalu várta. Ősszel egy alacsony minűségű mérkőzésen egygólos győzelemnek örülhettünk, a visszavágó viszont annál izgalmasabbra sikeredett, a győzelemre törő két alakulat közül a mi akaratunk volt erősebb, a mi kontráink voltak halálosabbak és a mi lövéseink voltak pontosabbak. Az első tavaszi idegenbeli győzelemről Németh Szilárd vezetőedzőt kérdeztük:

A kezdőcsapatban több megszokott név is hiányzott - Mihajilo Popović, Domonkos Kristóf és Christian Nguidjol a kispadon kapott helyett, Goran Matić nevezve sem volt, így klasszikus szélső nélkül kezdtük a mérkőzést. Milyen taktikai megfontolásból kezdtünk így, lényegében a mezőnyjátékban és labdamegtartásban erős játékosokkal, mint Martin Šimko, Jakub Krela, Pastorek József és Filip Szetei? Vagy esetleg valamelyik játékosra új szerepben, szélsőként számított?

Többször játszottunk így szélsők nélkül, nem volt a csapat számára újdonság. Tudtuk, hogy Ligetfalu 4-4-2-t játszik, két csatárral letámadnak, akik helyén két középpályásuk marad egyedül, a szélsők pedig tartják a széleket, így 3 a 2 vagy 4 a 2 elleni szituációkat akartunk kialakítani, hogy többen legyünk a pálya közepén.

A mérkőzés elején volt egy kényszerű csere - mi lett Stephen Daniellel?

Meghúzódott a hátsó izma, meglátjuk, meddig lesz távol, egy hét vagy tíz napos kiesése is lehet.

Tóth Gábor és Patrik Abrahám nagyjából hasonló fizikumú támadó, a mai labdarúgásban ritkán látunk két ilyen felépítésű csatárt egyszerre játszani. Mik a különbségek a duó tagjai közt?

A mérkőzéseink 90%-ban a kétcsatáros játékot forszírozzuk, mindkettő játékos kissé nagyobb alkatú, Paťo robbanékony, ballábas, fedezi a labdákat, megtartja a hosszú labdátadásokat, Gabi pedig akaratos, futó, güriző játékos, de játszhatnak együtt, természetesen sok opciónk van játszani.


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: FC Petržalka - KFC Komárno 1:3