Hírek, információk



Edzői értékelés: Máriatölgyes-KFC

2021-05-09 17:07:29A II. liga 28. fordulójában a kiesés ellen menekülő Máriatölgyesre látogattunk. Az őszi mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk, így lett volna miért visszavágnunk, azonban a mérkőzés korántsem az akaratunk szerint alakult és háromgólos vereségbe szaladtunk. Németh Szilárd vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzésről:

Saláta Kornél sérülése óta több alternatívát is kipróbált a belső védelmi párosra - eleinte a Špak-Szőcs duót vetettük be, Lacit eltiltásakor Šimko váltotta, azóta viszont Dávid is megsérült, és a Szőcs-Šimko kettest láthattuk, a legutóbbi meccsen viszont a Popović-Szőcs párossal próbálkoztunk, előttük Šimkoval. Milyen megfontolásból változtattunk így a védelmen?

Kisebb problémáink vannak a védelemben, Kornél és Dávid is sérültek, azért lett így a felállás, mert a "6-os" pozícióban is gondban vagyunk, nincs igazi defenzív középpályásunk, Šimeccel akartam megint megerősíteni a középpályát, hogy a védelem kompaktabb legyen.

Összefoglalná röviden a mérkőzés eseményeit? Milyen gólokat kaptunk, miben hibáztunk?

Az ellenfél az első félidőben jól védekezett, vártak a hibáinkra, nem ment a játéknyitásunk, nem voltunk magabiztosak. A hazaiak kontrákból voltak veszélyesek, de két buta gólt kaptunk. Az első szöglet után volt, megcsúsztatták a labdát, ami a csatár válláról bepattant, aztán kaptunk egy számomra elfogadhatatlan tizenegyest, a játekos kifelé vitte a labdát, nem volt ránk veszélyes, ilyen hiba egyszerűen nem létezik. A második félidőben hármat cseréltünk, változott a játékfelállás, aktívabban léptünk fel, Pastoreknek volt egy nagy helyzete, aztán Šurnovskýnak, Abrahámnak, egyet sem rúgtunk be, az ellenfél ellentámadásból növelte az előnyét. Ha bementek volna a helyzeteink, más lett volna a mérkőzés.

Mi volt az oka Ön szerint, hogy nem sikerült gólt lőnünk?

Joci egyedül mehetett a kapusra, de erőből rúgta a hálóőrbe, Šur szintén egyedül vitte a kapura éles szögből, de az oldalhálóba lőtt, Patrik az ellenfél rossz visszapasszábol tört a kapura, viszont rosszul találta el a labdát. Ezek mind ziccerek voltak, amiket idegenben be kell rúgni.


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: FK Dubnica nad Váhom - KFC Komárno 3:0