Hírek, információk



Edzői értékelés: KFC-Besztercebánya

2021-05-16 21:39:42Szombaton a II. liga utolsó előtti fordulójában egyúttal az utolsó hazai mérkőzésünkre is készültünk. Ellenfelünk a feljutásra törő Besztercebánya volt, amely csak egy győzelemmel tudta életben tartani feljutási reményét. Ebben a szezonban már kétszer találkoztunk, ősszel a bajnokságban futottunk egy 5:1-es zakóba, majd a kupában 0:0-ás rendes játékidő után büntetők után maradtunk alul. Az elmúlt hetek gyengébb teljesítményei után csapatunk akaratos, masszív képét mutatta. Semmit sem adtunk ingyen a már második éve az elsőosztályra gondoló katonacsapatnak, s végül igazságos döntetlen született, amellyel egyúttal eldőlt, hogy ellenfelünknek selejtezőt kell játszania a feljutásért. Így értékelte védenceit Németh Szilárd vezetőedző:

Milyen taktikával álltunk fel? Sok volt a támadó játékos, Christian Nguidjol, Tóth Gábor, Goran Matić, Pastorek József és Boris Druga is kezdőbe lett nevezve.

Visszatértünk a szokásos fellálláshoz: két csatárral, mögöttük pedig három középpályással. Tudtuk, hogy két hátvéddel és két defenzív középpályással játszanak, próbáltuk őket lefedni, hogy ne tudjak irányítani a játékot. Labdaszerzés után nem akartuk úgy indítani a támadójátékunkat, hogy háttal a kapunak várják a csatárok labdát, azt akartuk, hogy befussanak, de nem csináltuk úgy, ahogy szerettük volna. A második félidőben az ellenfelünk nyitottabban játszott és végre be tudtunk törni a védelmük mögé.

Hogyan értékeli a teljesítményünket?

Ez volt az a hozzáállás, amit elképzelek, minden mérkőzésen természetesnek kell lennie.