Hírek, információk



II. Liga - Megkezdi a tavaszi pontvadászatot a Komáromi FC, a dobogó a cél

2023-02-25 12:03:32Radványi Miklós nehéz tavaszra számít, ugyanakkor legalább a dobogó harmadik fokára szeretne felérni csapatával.

"Ősszel bennünk maradt 7-8 pont, bízom benne, hogy ez tavasszal megváltozik,. hogy azokon a mérkőzéseken, ahol dominálunk, a helyzeteinket be fogjuk rúgni, így egy pont helyet hármat fogunk szerezni és akkor a tabellán is feljebb tudunk lépni."

nyilatkozta Radványi Miklós a Körkép.sk-nak azzal, hogy csapatában eredményesség tekintetében több van, mint amit ősszel el tudtak érni. Arra a kérdésre, hogy a harmadik hely a konkrét cél, vagy az ún. kötelező minimum, amit szeretnének elérni, az edző azzal válaszolt, hogy

"Merjünk nagyokat álmodni! Az a 9 és a 7 pont soknak tűnik, de hárompontos rendszernél ez nem annyira nagy lemaradás. Úgy gondolom, hogy bár minden mérkőzés fontos, de sorsdöntő lesz a jövő heti, Kassa elleni bajnoki. Ha a Kassát meg tudjuk verni, akkor nyomás alatt lesznek egész tavasszal és tudjuk, hogy amelyik csapat nyomás alatt játszik, az néha olyan meccseket se hoz be, amelyeket kötelező lenne. Tehát ezért lesz fontos, hogy itthon a Kassát legyőzzük"

A KFC remek eredményeit tekintve már az előző szezonban is felmerül a Fortuna Ligába való feljutás esélye, gyakorlatilag egy pont választotta el a csapatot attól, hogy Szakolca helyett ők kapjanak helyet az elsőosztályban. Egy gólgazdag tavaszi idény akár a tabella élére is repíthetné a lilákat, így feltettük a kérdést a tapasztalt szakvezetőnek, mennyire tartja reálisnak ezt a lehetőséget.

"Más lenne az egész, ha itt most állna egy stadion, akkor a célok is mások lennének. Ezekről a dolgokról akkor kezdünk majd el beszélni, ha kész lesz az infrastruktúra. Ettől függetlenül a csapat ereje megvan ahhoz, hogy valamelyik dobogós helyet meg tudja fogni. Ezt bizonyítja az is, hogy a listavezető Eperjest kétszer elvertük ősszel, számomra a legsimább kinti meccsünk volt, ahol győztünk 2:1-re. Ha kétszer le tudtuk győzni a listavezetőt, akkor bárkit le tudunk győzni."

mondta portálunknak Radványi, akit az öltözői hangulatról is kérdeztünk.

"Úgy gondolom, hogy jó a hangulat, a srácok várják a mérkőzést. Sikeres volt a felkészülésünk, de az első bajnoki meccs után látjuk majd, hogy mennyire jól sikerült. Sok gólt rúgtunk a felkészülés alatt. Azért is választottunk ellenfeleket a gyengébb kategóriákból, hogy az offenzív játékosaink önbizalmat szerezzenek ezeken a mérkőzéseken. Hál' Istennek sikerült sok gólt szereznünk ezeken a mérkőzéseken, bízom benne, hogy ez önbizalom megmutatkozik majd szombaton is az első bajnokin. Ha sikerül majd rúgnunk a gólokat, akkor az azt jelenti, hogy sikeres volt a felkészülés."

értékelt Radványi.

A komáromi gárda szombaton 13:30-kor Alsókubin ellen kezdi meg a tavaszi menetelést, majd három nappal később a Fortuna Liga egyik legerősebb csapatát, a Spartak Trnavát fogadják a Slovnaft Cup negyeddöntőjében, a hétvégén pedig a jelenleg második helyen álló Kassa látogat Komáromba.

A KFC kupában való negyeddöntős szereplése már eleve történelmi klubsiker, Radványi Miklós pedig nem titkolta, hogy örülne, ha a sorsolás a Spartakkal hozná össze őket.

"Őszintén megvallom, hogy a játékosoknak egyelőre megtiltottam, hogy a Nagyszombatról beszéljünk, mert előtte még van egy nagyon könnyűnek látszó de nehéz mérkőzés az Alsúkubinnal. Annak ellenére, hogy az Alsókubin ott áll, ahol áll - az utolsó előtti helyen van, egy nagyon masszív csapat, akik futnak, rúgnak, szóval küzdenek, tehát nem lesz egyszerű mérkőzés. Csak ezután a mérkőzés után, ha négykor, vagy fél négykor lefújja a játékvezető a meccset, akkor kezdünk a Nagyszombattal foglalkozni."

mondta Radványi azzal, hogy edzőként természetesen ő már készül a Spartak ellen is.

"Én természetesen eleve figyelem a Spartak mérkőzéseit, korábbi játékosom ott az edző, akivel nagyon jó a viszonyom, sokat beszélgetünk, úgyhogy ismerem a Nagyszombatot, tudjuk, hogy mi vár ránk, de konkrétan még nem készülünk rájuk a srácokkal. Az első feladatunk az Alsókubin elleni mérkőzés és hogy ott sikeresek legyünk."

fogalmazott a szakvezető.

A KFC-Alsókubin mérkőzés 13:30-kor kezdődik a Komáromi Városi Stadionban. A mérkőzést otthonról követők az alábbi linken keresztül nézhetik meg a találkozót.

A szurkolók három mérkőzésre szóló kombinált jegyet is válthatnak a KFC első három hazai mérkőzésére. Erről bővebben a klub Facebook-bejegyzésében informálódhatnak:

Körkép.sk/KPA