Hírek, információk



A végén jött a csattanó, kétgólos komáromi győzelem a szezonnyitón

2023-02-25 22:35:27345 néző előtt, a csereként beálló Tóth Gábor duplájával győzött a szezonnyitón a Komáromi FC. A Radványi-legénység így hozta a kötelezőt, most már pedig a keddi kupameccsre összpontosíthat.

Szombaton koradélután erősen szeles időben fogadta a szlovák másodosztály bajnokságának 4. helyén álló Komáromi FC a kiesőhelyen lévő Alsókubin együttesét. A találkozón egyértelműen a favoritként pályára lépő hazaiak domináltak, temérdeknyi helyzetet alakítottak ki már az első perctől fogva, azonban a gól sokáig váratott magára.

Az első komolyabb helyzet a 22. percben adódott a komáromiak előtt, mikor Németh találta meg jól Antalt, akinek a hosszúra sarokra lőtt labdáját Vajs hárította. Néhány perccel később szintén Antal került helyzetbe az alsókubiniak kapuja előtt, de Štepanovský visszakészített labdája nem a legjobban érkezett lábára.

A nyilván elégedetlen Radványi Miklós a félidőben lecserélte Pastoreket, akinek helyére Ganbayar Ganbold érkezett, majd 20 perccel később Druga helyére Tóth Gábort küldte be. Innentől sikerült felpörgetni kicsit a játékot.

A 84. percben egy szögletet követően Tóth Gábor megszerezte az első komáromi gólt. Ganbold ügyesen mozdította el a kapust helyéről, így Tóth előtt nyitottá vált a kapu.

A 90. percben végül Bayemi beadását szintén Tóth értékesítette, amivel be is állította a találkozó végeredményét.

"Azt gondolom, hogy az egész mérkőzésen domináltunk, egyértelműen mi voltunk a jobbik csapat. Ismét nagyon sok száz százalékos helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket nem sikerült gólra váltanunk. Aztán ahogy az Komáromban lenni szokott, rögzített helyzetből szereztük az első gólt. Az ellenfél szívós volt, de úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten győztünk."

A csereként beálló Ganbayar Ganbold új színt vitt a KFC játékába. Vele kapcsolatban Radványi elmondta, hogy azért volt csere, mert csak később kapcsolódott be a felkészülésbe, kisebb sérüléssel is bajlódott.

"Az utolsó héten láttam, hogy nagyon jól edz, nyomult a kezdőbe, de esélyt akartam adni Pastoreknek, aki mögött szintén egy nagyon jó felkészülési időszak van. Örülök, hogy a csereként beálló játékosok felrázták a játékot és gólt is szereztek"

A kezdőként pályára lépő Miroslav Antallal kapcsolatban Radványi megjegyezte, hogy figyelték őt Récsén, ahol 6 gólt szerzett, ma is megvoltak a maga helyzetei, de még időre van szüksége, hogy aklimatizálódjon, de mindenképp benne van a lehetőség, olyan játékos, akit kerestek.

Körkép.sk/KPA


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - MFK Dolný Kubín 2:0