Hírek, információk



Kiegyenlített mérkőzésről hozott 3 pontot a KFC, jöhet hazai pályán a Slovan B!

2023-04-25 22:26:03Kiegyenlített mérkőzésen, hátrányból fordítva győzött 3:2-re a Komáromi FC Puhó ellen a szlovák országos másodosztály aktuális bajnokságának 26. fordulójában. A találkozó során kétszer is a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, a KFC csapatvezetőjét pedig harmadik góljuk után kiállította.

A vezetést korán, már a 18. percben megszerezte Puhó csapata kihasználva a komáromi védelem megingását, a KFC-nek azonban még a félidő vége előtt sikerült egyenlítenie, miután kezezés miatt büntetőt rúghattak a vendégek. Šmehyl lövése a kapufáról a kapusra pattant, akiről végül a hálóban kötött ki a játékszer.

A második játékrészben ismét a hazaiak szereztek vezetést, miután Špiriak kézzel ért bele egy beadásba, a büntetőt pedig magabiztosan lőtte Bréda hálójában Kopičar.

Nem tartott azonban sokáig a hazai vezetés - Tóth Gábor remekül találta meg Bayemit, aki ahelyett, hogy maga lőtte volna kapura, Pastoreknek adta be a labdát, aki egy csel után a kapuba talált. 2:2.

Mintegy 10 perccel a találkozó vége előtt aztán Németh Tamás egy szépségdíjas szabadrúgásgóllal feltette az i-re a pontot: 20 méterről, beadás helyett egyből kapura lőtte a labdát.

Az utolsó percekben még Mészáros András tovább növelhette volna a vendégek előnyét, de ajtó-ablak helyzetben nem tudott sikeres lenni.

A KFC legközelebb április 29-én, hazai pályán bizonyíthat a Slovan B ellen. A lilák négy fordulóval a bajnokság vége előtt 6 ponttal maradnak le a második, feljutási lehetőséget jelentő helyről, ugyanakkor 8 pont az előnyük a negyedik Pohronie és 10 az ötödik Slovan B előtt.

A találkozó után Radványi Miklós vegyesen értékelt:

"Biztosan nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy elég helyzetet dolgoztunk ki az első és második félidőben is, ugyanígy az ellenfél is. Mi vagyunk a szerencsésebbek, a helyzeteket gólra váltottuk, ezért nyertünk 3:2-re. Ennek ellenére voltak olyan részek, mikor abszolút nem voltam elégedett. Néhány játékosnál, ha már ketten megyünk a kapusra, akkor azt be kell tudni lőni. Azt gondolom, hogy a kispad minősége is döntött. Azt gondolom, hogy minőségibb játékosokat küldtem fel a csereként a pályára. Az egyik cserejátékos két percen belül gólt lőtt. Úgy gondolom azt is döntött, hogy jobb játékosaink voltak a cserepadon."

Körkép.sk


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: MŠK Púchov - KFC Komárno 2:3