Hírek, információk



II. Liga - Győzelemmel rajtolt a Komáromi FC

Egy a hajrában szerzett góllal győzött Homonnán a Komáromi FC a II. Liga aktuális bajnokságának nyitófordulójában.

2023-08-01 21:53:21Kedvezőtlen időjárási viszonyok között lépett pályára a Komáromi FC Homonna ellen. A zuhogó eső és a pályán álló víz jócskán megnehezítette mindkét csapat dolgát az első játékrészben, bár a komáromiak igyekeztek gyors játékot játszani ilyen körülmények között is.

A találkozó sokáig kiegyenlített volt, mindkét csapatnak voltak érdekes helyzetei, a hazaiak azonban aktívabbak voltak labdabirtoklásban és helyzetkialakításban is.

Radványi Miklós a félidőben lecserélte a frissen igazolt Magdát, helyére Miroslav Antal érkezett, aki rögtön támadásba is lendült, bár próbálkozása nem veszélyeztette a homonnai hálót.

A találkozó során többször is előkerült a sárgalap, míg az 55. percben a homonnai Avetisian begyűjtötte második lapját is, így innentől emberelőnyben játszottak a komáromiak. Ez azonban nem túlzottan látszott meg a játék képén, a hazaiak továbbra is letámadtak és nem egyszer komoly helyzetet is sikerült kialakítaniuk.

Már-már úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel ér véget a találkozó, mikor is Martin Šimko fejesgólt szerzett egy beadásból. A fennmaradó időben már egyik fél sem tudott sikeres lenni, így a komáromiak három ponttal a zsebükben utazhattak haza.

A szezonkezdő mérkőzésen a komáromiaknál több új szerzemény is bemutatkozott: A kapuban Bréda helyett Dlubáč kezdett, a védelemben az utolsó pillanatokban átigazolt Magda mutatkozott be, ahogy Voleský is a kezdőben kapott helyett. Csereként a Puska is lehetőséget kapott.


FK Humenné - KFC Komárom
0:1

KFC Komárom: Dlubáč – Magda (46. Antal), Špiriak, Šimko (C), Adayilo (82. Tóth), Šmehyl, Ožvolda, Németh, Ganbold (82. Horodník), Bayemi (64. Puska), Voleský (64. Pastorek)
Náhradníci: Bréda, G. Tóth, T. Tóth, Antal, Puska, Eckl, Horodník, Pastorek, Cagáň
Tréner: Mikuláš Radványi

Sárga lap: 25. Komjatý (HUM), 45+4. Streňo (HUM), 45+4. Avetisian (HUM), 90+3. Kranthove (HUM) – 14. Németh (KFC), 45+4. Voleský (KFC), 62. Antal (KFC), 64. Adeyilo (KFC), 90+3. Pastorek (KFC)

piros lap: 55. Avetisian (HUM)

A második fordulóban a komáromiak augusztus 5-én Igló csapatát fogadják majd vágsellyei átmeneti otthonukban.

Körkép.sk/KPA


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: FK Humenné - KFC Komárno 0:1