Hírek, információk



II. Liga - Újabb győzelmével a tabella élén a Komáromi FC

2023-08-05 22:03:03Homonna után Igló csapatát is legyőzte a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály aktuális bajnokságában. A KFC két forduló után jobb gólarányának köszönhetően egyelőre vezeti a tabellát.

A találkozó egyértelmű favoritjaként lépett pályára a Radványi-legénység szombaton Vágsellyén, a KFC átmeneti otthonában. A lilák már a 18. másodpercben megszerezhették volna a vezetést, és ezt követően is több komoly helyzetet alakítottak ki. Ennek ellenére nem lehetett elégedett Radványi Miklós, hisz védencei lehetőségeiket sokáig nem tudták gólra váltani.

A 40. percben aztán Ganbayar Ganbold egy szép akció végén magabiztosan vette be az iglói hálót, ezzel a KFC megszerezte a vezetést.

A 62 .percben a játékvezető ítéletét bírálva begyűjtött egy sárga lapot Radványi Miklós, akinek játékosai a második játékrészben is domináltak - több helyzetük is volt, amelyek közül egyet Martin Šimko váltott gólra a 76. percben, ezzel kettőre növelve előnyüket.

A találkozón tehát érvényesült a papírforma. A bajnokesélyesnek tartott KFC magabiztosan hozta a mérkőzést.

A komáromiak jövő héten ismét hazai közönség előtt léphetnek pályára Liptószentmiklós ellen.

Komáromi FC - FK Igló
2:0 (1:0)
gólszerzők: 40. Ganbold, 76. Šimko

KFC : Dlubáč – Magda (46. Adayilo), Špiriak, Šimko (C), Horodník (70. Puska), Šmehyl, Németh, Ožvolda, Ganbold (90. Bögi), Bayemi (66. Pastorek), Voleský (70. Antal)
Cserék: Bréda – Pastorek, Adayilo, Puska, Eckl, G. Tóth, T. Tóth, Antal, Bögi
Vezetőedző: Radványi Miklós

FK Spišská Nová Ves: Hamrák – Kunzo, Janečka, Kamenický, Baranyi (C), Havrylenko, Smorada, Martinko, Pribula, Vakulinskij, Škovran
Cserék: Gaborčík – Ontko, Ištvánik, Chodníček, Attah, Kaščák
Vezetőedző: Branislav Ondáš

Játékvezetők: Tomáš Kolofík – Matúš Dobrík, Rastislav Kuba.

Körkép.sk


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - FK Spišská Nová Ves 2:0