Hírek, információk



Gólgazdag meccsen, hátrányból fordítva hozott el három pontot Zsolnáról a Komáromi FC

2023-09-04 19:11:22Vasárnap délelőtt Zsolna B csapata ellen lépett pályára a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály 6. fordulójában. Bár a mérkőzés nagy részében a hazaiak domináltak, a KFC kétszer is tudott hátrányból fordítani, majd végül győzni.

Az első nagyjából 10 percben két komoly helyzetet is ki tudtak alakítani a zsolnaiak, Filip Dlubáč azonban mind a két esetben menteni tudott, a 15. percben azonban Kudlička révén megszerezték a vezető gólt.

A 25. percben Németh Tamás lövése centiméterekkel suhant el a kapufa mellett, a 34. percben azonban Dlubáč hosszú kirúgását Ganbold tolta meg fejjel Bayemi felé, ő Voleskýnek továbbította, aki meg is szerezte 5. gólját a KFC mezében. 1:1.

Nem tartott azonban sokáig a komáromi öröm. A 37. percben vitatott helyzetben - Németh a földön volt, de a játékvezető engedte tovább a játékot - szerezte meg újabb találatát a hazai csapat. 2:1.

A komáromiak kishíján egyenlíteni tudtak még a félidő vége előtt - Németh találta meg remekül Ganboldot, aki Voleskýnek pöccintette tovább a labdát, ő azonban közelről nem tudta jól levenni a labdát, így elmaradt az egyenlítő találat.

Nem kezdődött jól a második félidő a komáromiak számára, a zsolnaiak már a 49. percben kettőre növelték előnyüket Gomola révén, így már 3:1 volt az állás.

A következő percekben egészen úgy tűnt, hogy el is veszik a mérkőzés a komáromiak számára, az áttörésre pedig egészen a 63. percig kellett várni - egy bedobásból sikerült a tizenhatoson belül némi zűrt kreálni, két-három pöccintésből pedig Bayemi révén gól született. Visszatért a játékba a KFC! 3:2.

Kevesebb mint negyed órával később, kevés akciót követően Horodník centere, talán mindenki meglepetésére a hálóban kötött ki, ezzel egyenlített a KFC! 3:3.

A 84. percben végül sikerült is eldönteni a mérkőzést - Šimko találta meg jól Bayemit, aki megszerezte második gólját, ezzel a győzelmet is a komáromiaknak. 3:4.

A végjátékban már egyik csapat sem tudott veszélyes lenni, így a komáromiak hatodik mérkőzésükön is veretlenek maradtak és 18 ponttal vezetik a másodosztály tabelláját.

MŠK Žilina - KFC Komárom
3:4
Gólok: 15. Kudlička, 37. Prokop, 49. Gomola - 63. a 83. Bayemi, 34. Voleský, 76. Horodník
sárgalap: 76. Prokop - 90.+ Eckl
nézőszám: 142
Játékvezetők: Smolák - Pozor, Hrmo



MŠK Žilina
Badžgoň - Leitner, Jaššo, Mynář - Gomola, Chyla, Šnajder (C) (78. Owusu), Mlynár (84. L. Bortoli) - Kudlička (71. Jakubík), Adang, Prokop


KFC Komárom
Dlubáč - Šmehyl (72. Antal), Špiriak, Šimko (C), Horodník - Németh, Knesz (46. Adayilo) - Pastorek (65. Puska), Bayemi (84. Eckl), Ganbold - Voleský (65. Tóth)



A komáromiak legközelebb szeptember 9-én, Vágsellyén lépnek pályára Pohronie csapata ellen.



Körkép.sk/KPA


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: MŠK Žilina B - KFC Komárno 3:4