Hírek, információk



II. Liga: Harcos, feszült meccsen szerzett három pontot a KFC

2023-10-15 10:55:21Újabb győzelmet szerzett a Komáromi FC. Ezúttal Puhó csapatán kerekedtek felül a szlovák országos másodosztály aktuális bajnokságának 12. fordulójában. A tabella első és harmadik helyén álló két csapat találkozójára több mint 900 néző volt kíváncsi a helyszínen.

A KFC már a 8. percben megszerezte a vezetést Šimko révén egy rögzített helyzetből. A harcos, feszült mérkőzésen nagyjából kiegyenlített játék folyt. A komáromiak láthatóan saját játékukat játszották, magabiztosak voltak támadásban és védekezésben is.

A KFC a 64. perctől emberelőnyben futballozhatott, miután kiállították Holišt. A puhóiak 10 emberrel sem váltottak védekező állásra, néhány ígéretes helyzetet is ki tudtak dolgozni, miközben a komáromiak több tutihelyzetet is kihagytak.

A 86. percben a komáromiak is 10 emberes csapatra szűkültek a pályán, miután Špiriak megkapta második sárgáját is. A hosszabbításban aztán újabb puhói játékost küldtek el idő előtt zuhanyozni, az eredményen azonban ez mit sem változtatott.

A KFC szombati győzelmével 12-meccsesre nyújtotta idei veretlenségi sorozatát. Mint ismert, az aktuális bajnokságban csupán egyszer vesztettek két pontot, egyébként tökéletes a menetelésük és magabiztosan vezetik a tabellát - 8 pont az előnyük a második Eperjes, és 9 a harmadik Puhó előtt.

Radványi Miklós a mérkőzés után nyilatkozva elmondta, hogy az eredménnyel ugyan elégedett, a helyzetkihasználásokkal azonban semmiképp sem, hisz csak a második félidőben volt 3-4 olyan helyzetük, melyeket be kellett volna lőni.

Azzal kapcsolatban, hogy jövő héten nem számíthat a kiállított Dominik Špiriakra, aki egyébként a védelem egyik alapembere, Radványi elmondta, hogy nem aggódik, mivel elég bő a kerete, valamint van egy teljes hete arra, hogy helyettesítse a játékost.

A komáromiak legközelebb október 21-én Tőketerebes csapatát fogadják, majd 25-én a Slovnaft Cup 4. fordulójában Túrócszentmárton ellen lépnek pályára idegenben.

Körkép.sk


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: MŠK Púchov - KFC Komárno 0:1