Hírek, információk



II. Liga: Zsebben a három pont, őszi bajnok a KFC

2023-11-04 20:48:07A múlt heti Pozsonyligetfalu ellen elszenvedett vereség nem törte meg a Komáromi FC lendületét, szombaton koradélután hazai pályán szereztek három pontot és lettek őszi bajnokok.

13 órától Alsókubin csapatát fogadták Vágsellyén a komáromiak. A 100. KFC-s mérkőzésén pályára lépő Christian Bayemi Nguidjol a 13. percben lesérült és nem is tudta folytatni a játékot. Helyére Pastorek József érkezett.

A 18. percben még Ožvolda fejelt a keresztlécre, öt perccel később viszont Kmeťo Dávid szerezte meg a komáromiak vezető gólját egy gyors ellentámadás végén.

Az első játékrész a továbbiakban komolyabb helyzetek nélkül folytatódott. A félidőben a gólszerző Kmeťot Antal váltotta. Az 56. perctől emberelőnyben futballozhattak a hazaiak, további gólok azonban nem születtek a játék végéig.

Bár talán mozgalmasabb játékhoz szokhattak a KFC-szurkolók, a három pont ettől még otthon maradt. Annál is értékesebb ez a győzelem, hogy Eperjesnek csak egy x-re futotta Homonnával, így 9 pontosra nőtt a lilák előnye a tabella élén.

Sűrű hét vár a komáromiakra:

Nem sok idejük marad a pihenésre Radványi Miklós védenceinek, november 8-án ugyanis a Niké Ligás Szakolca vendégeként lépnek pályára a Slovnaft Cup 5. fordulójában. A Slovnaft Cup versenykiírása szerint a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyespárbaj következik. A Szakolca-Komáromi FC összecsapás 16 órakor kezdődik.

A hétközi kupameccs után november 11-én folytatja a pontvadászatot a Radványi-legénység – ismét hazai pályán (Vágsellyén) fogadják majd Homonna együttesét, majd egy héttel később, november 18-án Igló ellen, idegenben zárják az őszt a lilák. A téli szünet után, előreláthatólag 2024. március 2-án folytatják majd a tavaszi idényt.

Körkép.sk/KPA


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: KFC Komárno - MFK Dolný Kubín 1:0