Hírek, információk



II. Liga: Győzelemmel, magabiztos előnnyel zárta az őszt a KFC

2023-11-19 21:23:33Az ősz végére talán elfáradva, de az elvártaknak megfelelően hozta a favorit eredményét a Komáromi FC, mely az utolsó helyen álló Igló ellen lépett pályára. Radványi Miklós védencei a múlt héten két pontot veszítettek, mikor hagyták Homonnát kiegyenlíteni, így már csak presztízsből is fontos volt, hogy ma mind a három pontot hazavigyék a komáromiak.

A 16. percben Bayemi megszerezhette volna a lilák vezető gólját, de remek formában védett ma az igóliaik kapusa. Nem mondható el ugyanez a komáromiakról, akik nem remekeltek túlságosan a pályán.

Gyakorlatilag nem is láthattunk komolyabb helyzeteket egészen a 68. percig, mikor Németh centerét védte Hamrák, majd egy Voleský-Tóth összjáték maradt kihasználatlan.

A 76. percben aztán Martin Šimko bizonyult a meccs nyerőemberének, mikor megszerezte a KFC vezető és egyben győztes gólját.

Radványi Miklós a mérkőzés után elmondta, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl, melyet egy rossz minőségű pályán kellett lejátszaniuk. Kiemelte, hogy csapatából többen is hiányoznak sérülés vagy kipontozódás miatt.

"Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés lesz. (...) A másik oldalon, ha Bayemi gólt lőtt volna az első félidőben 1:0-ra, akkor egészen máshogy is kinézhetett volna ez a mérkőzés. De a gólokat kell számolni. Győztünk és miénk a három pont."

mondta a lefújás után Radványi, aki beszélt csapata történelmi sikerű őszi meneteléséről is.

"A meccs előtt mondtam, hogy mindegy, hogy mi lesz az eredmény, fantasztikus ősz van mögöttünk. De a mai győzelemmel is bebizonyítottuk, hogy a megszerezhető 51 pontból 44-et megszereztünk, ez egy fantasztikus valami. Jelen pillanatban tízpontos előnyünk van, meglátjuk még mit hoz a holnap, de egyértelműen elégedettek vagyunk."

fogalmazott Radványi, aki azt is elárulta, hogy védencei most egy kis ünneplésre készülnek, amit meg is érdemelnek, mert megdolgoztak érte.

Az előttük álló időszakkal kapcsolatban az edző elmondta, hogy még nagyjából két hétig tartanak az edzések, megcsinálják a kilépő teszteket, a játékosok megkapják egyéni edzéstervüket, majd legközelebb január 8-án találkoznak, hogy megkezdjék a tavaszi rajtra való felkészülést.

"A srácok ismerik a menetrendet, tudják mi vár rájuk. De most még ki kell élvezniük ezt, mert kevés csapatnak sikerül az, ami nekik sikerült most ősszel."

zárta Radványi.

Körkép.sk


A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

Mérkőzés: FK Spišská Nová Ves - KFC Komárno 0:1