Hírek, információk



II. Liga: Három komáromi játékos a liga legjobb tizenegyében

Šimko kapta a legtöbb szavazatot a vezetőedzőktől

2023-12-03 14:08:49A KFC telel a II. liga táblázatának tetején, miközben 7 pontos előnye van a második Eperjes, és 10 a harmadik Pozsonyligetfalu előtt.

A Sportnet hagyományosan megszólította a II. liga vezetőedzőit, hogy állítsák össze a szerintük legjobb kezdő tizenegyet a bajnokság játékosaiból.

Csupán egyetlen játékos volt, akit mind a 16 edző megnevezett, ő pedig a komáromiak csapatkapitánya, Martin Šimko, aki védő létére 6 gólt is szerzett az eddigi 17 bajnokin. Ezzel ő a csapat második legjobb góllövője jelenleg.

Homonna, Puhó és Igló ellen is az ő gólja döntött a három pont sorsáról, egyike annak a két komáromi játékosnak, akik mind a 17 bajnokit végigjátszották az idényben.

A TOP11 összeállításánál az edzők döntése szerint kilenc játékos helye egyértelmű, az utolsó két pozícióra azonban három jelölt maradt, közülük azok kerültek be a legjobbak közé, akik több gólt rúgtak.

A II. liga őszi idényének álomcsapata a vezetőedzők szavazatai alapján

2023/2024

Kapus: Maksym Kuchynskyi (Eperjes-Prešov, 7 szavazat)

Védők: Martin Šimko (Komárom, 16 szavazat), Dušan Kucharčík (Vágbeszterce-Považská Bystrica, 4 szavazat), Šimon Šmehyl (Komárom, 6 szavazat)

Középpályások: Peter Mazan (Garammente-Pohronie, 4 szavazat), Lukáš Gašparovič (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 12 szavazat), Lukáš Slávik (Vágbeszterce-Považská Bystrica, 14 szavazat), Németh Tamás (Komárom, 12 szavazat)

Támadók: Patrik Danek (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 9 szavazat), Jozef Dolný (Eperjes-Prešov, 13 szavazat), Lukáš Letenay (Puhó-Púchov, 15 szavazat).

Csere: Filip Oršula (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 4 szavazat).

Érdemes megnézni, hogy hogy szavazott Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője. "Álomcsapatában" jelenleg négy komáromi játékos található.

Maksym Kuchynskyi (Prešov) – Filip Oršula (Petržalka), Dominik Špiriak (Komárno), Martin Šimko (Komárno), Richard Župa (Prešov), Lukáš Slávik (Považská Bystrica), Tamás Németh (Komárno), Dan Ožvolda (Komárno), Samuel Gladiš (Prešov), Jozef Dolný (Prešov), Lukáš Letenay (Púchov).

A többi edző szavazása itt érhető el.

Mint ismert, a KFC 17 forduló után 44 ponttal vezeti a tabellát, és ha sikerül megtartania őszi jó formáját, úgy nyáron akár a Niké Ligában szerepelhet már a Radványi-legénység.

Körkép.sk, sportnet.sme.sk