Hírek, információk



II. Liga: Mesterhármas és 13 fordulóig tartó veretlenség

Ilyennek látta a KFC-t az őszi idényben a szlovák sportsajtó

2023-12-20 21:20:43Mint ismert, már hetekkel ezelőtt véget ért a II. liga őszi idénye, melyben a szurkolók 135 mérkőzést nézhettek meg, melyeken 412 gól esett, valamint öt edzőváltásnak is tanúi lehettünk. Természetesen a szlovák országos másodosztály nem csak száraz tényeket, hanem érdekes pillanatokat is hozott.

Ezekből válogatott össze nemrég a sport.sk egy tucatnyit, amiből kettő is a tabella élén telelő Komáromi FC-hez kapcsolódik.

Három mesterhármas egy fordulóban

Míg az előző idényben egyetlen mesterhármast sem sikerült összehozniuk a játékosoknak, a 2023/24-es idény őszi felében egy forduló alatt sikerült hármat is. A 4. fordulóban először Patrik Voleský biztosította be három találatával a komáromiak győzelmét Eperjes ellen (3:1). Lukáš Gašparovič Pozsonyligetfalut segítette hozzá Somorja legyőzéséhez (7:0), Martin Mišovič pedig a Slovan 5:2-es Homonna elleni győzelméből vette ki a részét.

Komárom első veresége

A KFC gőzhenger módjára vette az idény akadályait, az első 8 fordulóban nem vesztettek pontot, a kilencedikben Mijavának sikerült először a pontrablás, a komáromiak azonban így is veretlenek maradtak egészen a 14. fordulóig, mikor is Pozsonyligetfalun nem sikerült győzniük.

"Minden vereség fáj, de biztosan nem fogok rosszul aludni miatta. Rögtön a mérkőzés után volt egy kisebb monológom az öltözőben és mondtam a fiúknak, hogy az, amit elértek, valami fantasztikus. Ez tényleg nem a mi mérkőzésünk volt. De ha valaki az idény előtt azt mondta volna nekem, hogy az első vereséget csak a 14. fordulóban szenvedjük el, szemrebbenés nélkül aláírtam volna"

reagált akkor Radványi Miklós vezetőedző.

Mi még kiemelnénk, hogy a KFC játékosai közül hárman is bekerültek a liga álomcsapatába, valamint hogy a Komáromi FC úgy ért el 14-2-1-es mérleget az ősszel, hogy hazai mérkőzéseit Vágsellyén játsza a stadionfelújítás miatt, így gyakorlatilag folyamatosan úton van a csapat, a Slovnaft Cupban pedig valószínűleg azért nem jutottak csak be a legjobb nyolc közé, mert nem a kupában való részvétel a prioritás a klubon belül.

Mint Radványi Miklós mondta, innentől már alibizmus lenne egy harmadik helyezést célként kitűzni a szezon végére, így kíváncsian várjukt, hogy lesz-e újabb felvidéki magyar csapat, amelynek a Niké Ligában szurkolhatunk nyártól.

https://korkep.sk/cikkek/sport/2023/11/30/radvanyi-nem-lehet-mas-celunk-mint-megnyerni-a-bajnoksagot/

https://korkep.sk/cikkek/sport/2023/11/28/ii-liga-harom-komaromi-jatekos-a-liga-legjobb-tizenegyeben-simko-kapta-a-legtobb-szavazatot-a-vezetoedzoktol/

Körkép.sk