Hírek, információk



Šimko: Jó közösség vagyunk, hiszek a feljutásban

2024-01-08 20:33:08Ősszel rendkívül értékes tagja volt a Komáromi FC csapatának. Bár védő, hat gólt is szerzett, többek között az ő találatának volt köszönhető a Homonna, Puhó és Igló elleni győzelem is. Martin Šimko, a KFC 25 éves kapitánya a 2023-as év őszi idényének álomcsapat-ankétjában mind a 16 résztvevő edzőtől kapott szavazatot, egyedüliként az összes játékos közül. A játékossal a sportnet.sme.sk készített év végi interjút. Šimko az interjúban elárulta, hogy meglepte őt az edzők választása.

"Nagyon örülök, mert hosszú ideje keményen dolgozom és sokat teszek bele a futballba. Számomra ez egy jutalom az edzésekhez való hozzáállásért és motiváció, hogy tovább dolgozzak magamon. Valahova eljutottam és most nem fogom abbahagyni"

mondt a KFC játékosa, aki elárulta, hogy már az idény kezdete előtt bízott abban, hogy a komáromiakkal remek őszt fognak futni.

"Pozitívan gondolkodom és hiszem, hogy jól alakul. Mert jó közösség vagyunk, ami a futballban talán a legfontosabb dolog. Ha jó játékosaid vannak, az nem mindig garancia a sikerre. Ha nincs nyugalom az öltözőben, semmit sem érsz el. Mi régóta vagyunk együtt, barátok vagyunk, az edzéseken kívül is összejárunk, ami hihetetlenül fontos."

árulta el Šimko, aki szerint Eperjes lehet a legnagyobb ellenfelük a bajnoki címért vívott harcban, bár Puhó és Pozsonyligetfalu csapatát sem becsüli le.

"A saját kezünkben van. Felesleges lenne azt mondani, hogy nem gondolunk arra, hogy megnyerjük (a bajnokságot) és feljussunk. Ez így van, ez a célunk. Ha sikerül megnyernünk a másodosztályt, az karrierem legnagyobb sikere lenne. A felnőtt labdarúgásban eddig még semmit sem nyertem meg, ezért remélem, hogy ezt most megtöröm"

közölte a védő, aki elárulta, hogy bár volt megkeresése a Niké ligából, tudta, hogy télen nem megy sehova és Komáromban marad.

"Be akarom fejezni az idényt és feljutni a Niké ligába. Ez a nagy ambícióm"

mondta Šimko, aki saját bevallása szerint két lábbal áll a földön, így bár mindenki máshoz hasonlóan szívesen játszana híres klubnál, úgy véli, álmodni szép dolog, de józanul kell mérlegelni saját lehetőségeit és esélyeit.

"Komáromban kiválóak a feltételek, mindannyian professzionálisan foglalkozunk a labdarúgással. Minden nap van edzésünk, néha két fázisban edzünk, tehát jól félkészültek vagyunk."

Šimko Radványi Miklós vezetőedzőről szólva elmondta, hogy nagyon jó embernek tartja, akire mindannyien támaszkodhatnak, nagyra tartja azért, hogy sokat tesz az öltözőben való jó kapcsolatokért.

Tekintettel arra, hogy a komáromi elsősorban magyar nyelvű klub, melyben a személyzet, a vezetőség és a játékosok nagy része is magyar anyanyelvű, felvetődött a kérdés, hogy miként működnek az öltözőben és azon kívül.

"Miki is sokat beszél magyarul (nevet). A magyarországi és a dél-szlovákiai játékosok magyarul beszélnek, egyébként sokat használjuk az angolt. Ezen kívül mindenki tud szlovákul is. Több kultúrából összeálló csapat vagyunk (nevet). De ehhez képest nagyon jól megértjük egymást."

Šimko, aki maga Garamszentkeresztről származik, elmondta, hogy néhány magyar szót ő is ért, főleg a káromkodást, de a foci-szakzsargont is érti.

A remek formában lévő védő elárulta, hogy nyáron majdnem klubot váltott, mivel ajánlatot kapott a Pohronie csapatától így hazatérhetett volna.

"Győzött azonban a jó közösség és az esély valamit bizonyítani. Hiszem, hogy tavasszal nagy sikert fogunk ünnepelni."

zárta Šimko.

sportnet.sme.sk, Körkép.sk