Hírek, információk



Győzelemmel kezdte a felkészülést a KFC, góllal mutatkozott be friss igazolásuk

2024-01-22 20:47:43Mint ismert, a Komáromi FC január 8-án kezdte meg a téli felkészülést. A szlovák országos másodosztály tabellájának élén telelő együttes az elmúlt napokban két új érkezőt is bejelentett, január 20.-án pedig első felkészülési mérkőzését is abszolválta.

Amint arról korábban beszámoltunk, a komáromiak nyolc felkészülési mérkőzést terveztek be az elkövetkező időszakra. Első ellenfelük a harmadik ligában érdekelt FK Slovan Duslo Vágsellye volt. A Dél-Komáromban megrendezett találkozón rögtön góllal mutatkozott be a KFC egyik friss szerzeménye, Nagy Szebasztián. A 2004-es születésű, szlovák utánpótlás-válogatott játékos féléves kölcsönszerződés keretében érkezett Komáromba a Spartak Trnavától (az őszt a másodosztályba frissen feljutó Maniga/Malženice csapatánál töltötte).

A fiatal balszélső 15 mérkőzésen lépett pályára eddig a II. ligában, ahol négy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

A Vágsellye elleni mérkőzés egyébként a komáromiak 3:1-es győzelmével ért véget, Nagy mellett Németh Tamás talált be kétszer az ellenfél hálójába.

A KFC másik friss igazolása Dávid Ovšonka, aki Zólyombrézó csapatától érkezett féléves kölcsönszerződésre, miközben az őszt az FK Pohronie-nél töltötte. A középső védő, többszörös szlovák utánpótlás-válogatott játékos a másodosztályban 17 mérkőzésből tizenháromszor kezdőként lépett pályára.

A Radványi-legénység hétpontos előnnyel vezeti a másodosztályt a Tatran Prešov előtt, miközben 10 ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Petržalka csapatát.

A komáromiak legközelebb január 26-án 17 órától Radaván Nagyölved ellen lépnek pályára, majd 31-én az OPUS Tigáz Tatbánya lesz ellenfelük.

https://korkep.sk/cikkek/sport/2024/01/08/ii-liga-megkezdte-a-felkeszulest-a-kfc-ismertek-a-felkeszulesi-merkozesek-idopontjai-is/

Körkép.sk/KPA