Hírek, információk



Jól halad a komáromiak felkészülése, Radványi Miklós egyelőre elégedett védencei teljesít

2024-02-12 19:42:26Mint ismert, január 8-án megkezdte a felkészülést a Komáromi FC. A szlovák országos másodosztály éllovasa eddig két felkészülési mérkőzést játszott, és két új játékost is bejelentett már. Az elmúlt három hét tapasztalatairól beszélt Radványi Miklós vezetőedző a klub YouTube-csatornáján.

Sajnos pár játékosom még mindig sérüléssel bajlódik, úgyhogy az egész keret nem tudja elvégezni azt a megterhelést, amit elterveztem. Tulajdonképpen most fogjuk befejezni a fizikális felkészülést, most vagyunk a csúcsán. A játékosok, akik egészségesek, jól dolgoznak, velük meg vagyok elégedve. Közben volt előkészületi mérkőzés Vágsellyével, ahol olyan játékosok is kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutnak. Ez elkövetkező két mérkőzésen még mindig így lesz: a játékosok, akik fiatalok és kevesebbet játszottak, megmutathatják hogy hol tartanak, és hogy tudunk-e rájuk számítani a bajnokságban, ami nem lesz egyszerű.

mondta Radványi, aki a sérültek ellenére elégedett az eddigi felkészüléssel.

A vezetőedző elmondta, hogy két fiatal, tehetséges utánpótlás-válogatott játékos már érkezett a kerethez, de további játékosok bejelentése is várható a közeljövőben.

"Mindenképpen szerettem volna mégegy belső védőt, hogy ha az egyik megsérül, legyen egy teljesértékű belső védő, akit tudjunk bedobni. Ezen kívül természetesen szerettem volna a támadósorba is játékosokat. A szélre sikerült megszereznünk Nagy Szebasztiánt, aki Nagyszombatból jött. Egy ügyes, gyors játékosról van szó. És ahogy a szezon után mondtam, minden formációba szeretnék még legalább egy játékost, így dolgozunk azon, hogy még tudjunk hozni olyan játékosokat, akiket gyorsan be tudunk építeni a csapatba"

Radványi hangsúlyozta azt is, hogy nehéz tavasz vár csapatára, ezért szeretnének kellőképpen felkészülni minden eshetőségre.

"Tudjuk, hogy 13 kemény mérkőzés vár ránk és nem szeretném, hogy ha kiesik valaki a kezdőből, akkor gondjaink legyenek, ezért szeretnénk a keretet bővíteni"

zárta Radványi. https://korkep.sk/cikkek/sport/2024/01/21/gyozelemmel-kezdte-a-felkeszulest-a-kfc-gollal-mutatkozott-be-friss-igazolasuk/

A KFC a felkészülés első két mérkőzésének akadályát sikerrel vette, hisz először Vágsellyét verték meg, majd Nagyölved felett is diadalmaskodni tudtak.

A komáromiak február 3-án eredetileg Aranyosmarót csapatával mérték volna össze tudásukat, a ViOn azonban kérte a KFC megértését, miután a Slavia-Slovan botrány után ők lettek a szlovák bajnok "beugrói" a prágai mérkőzésre. https://korkep.sk/cikkek/sport/2024/01/25/a-komaromiakat-cserelte-le-a-vion-hogy-pragaban-jatszhasson/

Marek Ondrejka, a ViOn vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy

"Mikor megerősítettem Tvrdík úrnak a találkozót, rögtön hívtam Radványi Mikit, Komárom vezetőedzőjét. Elmondtam neki, hogy ilyen dolog történt, ami az életben csak egyszer történik meg, hogy meg tudja-e érteni... Ő maga állított meg: 'Marek, ezzel ne foglalkozzunk, nincs miről beszélni, ez egy óriási esemény, mi találunk másik ellenfelet'

Komáromnak is jár a köszönet, hogy megértőek voltak velünk, nem sértődtek meg, épp ellenkezőleg, támogattak bennünket"

korkep.sk