Hírek, információk



Harmadik felkészülési mérkőzésén is győzött a KFC, Novota szerint nagyon jól dolgoznak a j

2024-02-12 19:43:24Szerdán harmadik felkészülési mérkőzését játszotta a Komáromi FC, ezúttal az Opus Tigáz Tatabánya otthonában léptek pályára a lilák. A találkozó előtt Novota János, a komáromiak kapusedzője nyilatkozott a klub YouTube-csatornáján a felkészülésről.

Novota elmondta, hogy a téli szünet után a játékosok kipihenten érkeztek vissza Komáromba. A KFC-nél már elértek a felkészülési idő feléhez, Novota János pedig sikeresnek értékelte az elmúlt hetek munkáját.

"A fiúk is nagyon odateszik magukat az edzések folyamán, ez nagyon pozitív. Van még bő egy hónapunk a bajnokság kezdetéig, biztosan lesznek kisebb-nagyobb változások, viszont elmondhatom azt, hogy a fiúk nagyon jól dolgoznak."

összegezte Novota, aki az tőlük gyengébb bajnokságokban szereplő ellenfelekről is szólt. Elmondta, hogy egy részből szándékosan választottak másod- és harmadosztálybeli ellenfeleket, ugyanakkor közrejátszott az is, hogy nem mindig sikerül megegyezni olyan csapatokkal, akiket szeretnének ellenfelül felkérni.

"Volt két mérkőzésünk, ami sajnos elmaradt - nem a mi hibánkból, ez a Vasas és az Aranyosmarót ellen. Ez mindig kellemetlen. Sajnos el kell mondanunk, hogy mi próbáltunk fair módon viselkedni, főleg ami a ViOn-t illeti, ennek ellenére ők lemondták a mérkőzést, mi előtte megtehettük volna, azért, mert egy jobb csapat ellen játszhattunk volna. Nem tettük meg. Ők ezt körülbelül három-négy napra rá megtették, ami nem volt a legszebb tőlük, de rendben, ilyen a foci.

Igazából, ha a múlt nyarat is veszem, akkor szintén, másod-, harmadosztálybeli csapatok ellen játszottunk. Itt az a lényeg, hogy a fiúknak legyen meccsterhelésük, tehát nem az a legfontosabb most, hogy nagyon erős csapatok ellen játsszunk, hanem hogy egy kicsit feldobja egy-két ilyen mérkőzés a heti munkát"

fogalmazott Novota, aki elmondta, hogy van néhány kisebb sérüléssel bajlódó játékosuk, ami azonban a felkészülés idején teljesen normális, hisz kemény talajon, vagy műfüvön játszanak többnyire.

"Egy hosszabb sérülés volt, Bögi Fecónál, azt is próbáljuk orvosolni, így összegezve rendben vagyunk."

https://korkep.sk/cikkek/sport/2024/01/30/jol-halad-a-komaromiak-felkeszulese-radvanyi-miklos-egyelore-elegedett-vedencei-teljesitmenyevel/

korkep.sk